Värske salatipoolise ihalejad märkavad ning tarbivad talve- ja kevadkuudel kindlasti toidukilesse pakitud hiina kapsa kas terveid või poolitatud lehekoonuseid.

Väljakaevamistel saadud seemneleiud tõestavad, et seda taime kasvatati Hiinas juba ligi 6000 aastat tagasi ning seal on see köögivili tänini väga populaarne. Ühes iidses Hiina vanasõnas on teda lausa aedviljade kuningaks kroonitud. Samuti on selle taime õrnamustriliste lehtede motiive kasutatud Hiina tarbekunstis.

Hiinast levis tema kasvatamise komme ka teistesse Aasia maadesse. Euroopasse jõudis loo põhitegelane alles XIX sajandil, möödunud sajandil toimunud kiire üleilmastumine laiendas selle köögivilja kasvatus- ja kasutuspiire sisuliselt üle kogu maailma.

Logi sisse ja loe põhjalikku arvustust Hiina kapsast. Maitselt on ta igati keskmik, toiteväärtuselt pigem kasin, olgu ette mainitud.

Edasi lugemiseks:
1.99 Üksikartikkel ühe kliki mobiilimaksega