Aga nüüd täpsemalt. Purila kannab aunimetust Rapla valla 2018. Aasta Küla.

Küla koosneb hajaasulast ja tiheasulast. 01.03.21 andmete järgi elab Purilas 116 inimest, neist 80 ringis tiheasulas. Purila tiheasula tööstuspiirkonnas tegutseb 5 ettevõtet, kus paljud ümbruskonna elanikud tööl käivad.

Küla läbib Keila jõgi ning küla keskmes asub Purila mõisakompleks koos pargiga, tänu millele on nukker- romantilised kaunid vaated osa meie külast.

Külaplats koondab kokku


Purila tiheasula sai uue hingamise täpselt 15 aastat tagasi, kui külakoosolekute läbi sai valmis küla arengukava ja loodi küla seltsing, millest sai hiljem Purila MTÜ.

Läbi Purila MTÜ asjatavad kõik tegusad ja suurepärased külaelanikud tänaseni aktiivselt, et meie küla sädemed ei kustuks ning küla areneks, elaks ja hingaks jõudsalt.

Meie külaelanikud on need, kes teevad Purilast ainulaadse küla. Meie iga-aastasteks üritusteks on lumepäev, talgud, jaaniõhtu, halloviiner, pinkscup, helkurkõnd. Võtame osa ka maailmakoristuspäevast ja lisaks toimuvad erinevad üritused aastaringselt.

Meil on oma külaplats koos mänguväljaku, katusealuse, lõkkeplatsi, kelgumäe ja võrkpalliplatsiga. Külaelanikud hooldavad küla korrastatud ja kauneid objekte aastaringselt ise ning kõik üritused korraldatakse omade vahenditega.

Purila talgulõuna 2019

Suursugune juubel


Sel aastal tähistab Purila suursugust juubelit, nimelt möödub Purila esmamainimisest tänavu 780aastat ja jüriöö märgutulega paneme alguse just selle tähistamisele.

Purila tegemisi saab jälgida meie kodulehel www.purila.ee või Facebookis. Tule külla ja kaema!

* Meenutuseks Jüriöö Märgutulede kohta


Maarahva püha, jüripäeva tähistamiseks alustas Paide ajakeskus Wittenstein koostööd Maalehega kogudes külade lugusid ja kutsudes kuu aja pärast süütama ka oma märgutuld, mis kuulutaks „Eestimaa küla elab!”

Foto ja lühike kirjatükk oma külast tuleks saata meilile jyrioo@wittenstein.ee . Lood ilmuvad nii Jüriöö Märgutulede kui ka Maalehe kodulehtedel.