“Meie otsused AstraZenecaga ei ole sündinud segaduse tekitamiseks, vaid parima võimaliku nõu andmiseks ja inimeste tervist silmas pidades. Palju hullem oleks see, kui teadlased ja arstid ei jälgiks andmeid ega teeks vajalikke muudatusi, isegi kui see vaktsineerimistempot vähendab,” leiab riikliku immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liige ja perearst dr Marje Oona.

Perearst selgitab intervjuus Maalehele, kust tuli Astra Zeneca vaktsiiniga 180kraadine pööre, miks peaksid need alla 60-aastased, kes on saanud esimese doosi AstraZeneca vaktsiini kätte ka teise doosi tegema ning kas tuleks kõne alla ka erinevate vaktsiinide kombineerimine. Ehk inimene saaks ühe doosi AstraZenecat ja ühe doosi Pfizerit.

Märtsiga sai läbi esimene periood pensioni II sambast lahkumiseks avalduse esitamiseks. Selle ajaga esitas avalduse II sambast lahkumiseks pea viiendik pensionikogujatest. Mida peavad aga tegema need, kes tahavad kogumist jätkata läbi investeerimiskonto, sellest kirjutab Argo Ideon

Mis ootab selleks suveks Eestisse saabuvaid Ukraina töölisi? Segadust on veel palju, alates probleemidest Poola piiril. Ja palju neid üldse tuleb? Kui palju nad palka saavad ja kuidas palkadega skeemitatakse? Lisaks pole välistatud, et senise üheksa kuu asemel hakkavad hooajatöölised sõeluma Eesti ja Ukraina vahet kuue kuu kaupa.

Praegusest pausist, hoo maha võtmisest võib teatritele isegi kasu olla, usub Eesti Draamateatri kunstiline juht, oma lavastajatööde eest äsja Ants Lauteri nimelise auhinna pälvinud Hendrik Toompere noorem. Ta tõdeb intervjuus Margus Mikomäele, et sisulises mõttes oli koroonaeelne aeg teatri jaoks, vaat et rohkemgi kriisi moodi.

Taliviljade talvitumine on sageli loterii, kus võidupilet võib selguda alles poole kevade ajal. Näiteks Võnnu kandi viljakasvataja tõdeb Maalehele, et neil on tritikuga väga kehvasti ja tõenäoliselt see tuleb ümber külvata.

Sellest nädalast juhivad TV 3 argiõhtutel “Duublit” taas Mihkel Raud ja Liis Lusmägi. Saatejuhid räägivad, mis tunne on tagasi olla ja mida nad puhkuse ajal ette võtsid.