Neljapäeval läheneb kagust Eestile uus sajune madalrõhkkond, võtab idapiiri tagant suuna põhja ning jõuab reedeks Soome kohale. Sellega kaasas olev vihmasadu levib neljapäeval Kagu-Eestist aeglaselt põhja–loode suunas, kuid Lääne-Eesti saartele tõenäoliselt ei jõua.

Reede öö tuleb suurema tõenäosusega Ida-Eestis laialdaselt vihmane, hommikuks saab suurem sadu läbi, päeval kerkib taevasse aga taas laialdaselt hoovihmapilvi. Läänekaare tuul on puhanguline ning õhusooja öötundidel 5–11, päeval tõuseb 11–16, rannikul kohati kuni 8 kraadini.

Laupäeva öösel libiseb üle Eesti kõrgrõhuhari ning suurt sadu oodata ei ole. Päeval laieneb Taani kohale jõudva madalrõhuala serv Läänemerele ja hoovihmavõimalus on taas suur. Õhuvool pöördub lõunasse ning kannab siia üürikeseks taas soojema õhumassi, kus termomeetrinäidud kerkivad sajuhoogude vahel 18 kraadi lähedale.

Pühapäeval tekib Läti kohal madalrõhulohus uus osatsüklon ja liigub päeval üle Ida-Eesti kirdesse. Ilm on pilves ning vihmasadu liigub Kagu-Eestist loode–põhja suunas, kohati võib ka äikest olla. Lääne-Eestis on pilvi hõredamalt ning sajuvõimalus väiksem.

ILM AASTA TAGASI

20. mail 2020 kõikus õhutemperatuur 12,7 (Türi) ja -0,7 kraadi (Jõgeva) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tõraveres -1,8 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Virtsus 15,4 m/s. Vihma sadas Kundas 3,8 mm. Päikest paistis Ristnas 13,9 tundi.

Esmaspäeval laieneb Kesk-Euroopa kohalt meieni kõrgrõhuala põhjaserv ning sajuhood on nõrgemad ja harvad. Edela- ja läänetuul on mõõdukas, rannikul puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 6–11, päeval 15 kraadi ümber.

Teisipäeval tekib Poola kohal uus aktiivne madalrõhkkond, see liigub Läänemerele ja jõuab kolmapäeval Soome. Sellega ühes jõuavad Eestisse taas tihedamad vihmapilved. Õhutemperatuuri foon püsib öösel kraad-paar alla 10, päevasel ajal tõuseb 15 kraadi ümbrusse, vaid teisipäeval võib Lõuna-Eestis tõusta 20 kraadi lähedale.