Et saak rikastaks ikka inimeste, mitte putukate toidulauda, tasub kapsaid kasvatades arvestada viljavaheldust: maad igal aastal vahetada. Veel on abi sellest, kui raputada nii taimede vahele kui ka peale lehtpuutuhka. Kapsaliblikate eemale hoidmiseks võib taimi kuni saagikoristuseni kasvatada raamidele tõmmatud katteloori või spetsiaalse tiheda putukavõrgu all. Need materjalid lasevad läbi piisavalt valgust ja niiskust ning hoiavad putukaid-liblikaid taimedest eemal. Peenra hooldamise ajaks võib kattematerjali ära võtta.

Tuntud aednik Tiina Paasik on öelnud, et kapsataimede kahjureid aitab lisaks eelnevale oluliselt vähendada ka see, kui kapsataimi kasvatada koos kartulitega.

Suur- ja väike-kapsaliblika, kapsaöölase ja kapsakoi kahjustust vähendab ka röövikute ärakorjamine.

Teised putukad on abiks

Kõik röövtoidulised lülijalgsed – lepatriinud, sirelased, lühitiiblased, kiilassilmad, pehmekoorlased, ämblikud, kõrvahargid, jooksiklased jt – söövad kahjurputukate mune, vastseid ja valmikuid. Kahjurputukatest toituvad ka siilid, konnad ja linnud. Ära püüa hoida oma aeda looma-, ja putukavabana - see ei tööta!

Kui miski muu enam ei aita, siis kapsakahjurite tõrjepritsimiseks sobib tööstuslikult toodetud botaaniline insektitsiid NeemAzal.