Skandaalne mõistudraama


Reedel, 11. juunil kell 21.30 on ETV2 ekraanil “Kinoklassika” sarja kuuluv film aastast 1988 “Kristuse viimane kiusatus”. Linaletuleku ajal suure skandaali tekitanud mõistudraamas astub puusepp Jeesus Naatsaretist vastamisi oma suurima kiusatusega – olla tavaline inimene.

Nobelistist Kreeka kirjaniku Nikos Kazantzakise samanimelisel romaanil põhinev film keskendub mitte Piibli lugudele, vaid Jeesus Kristuse inimeseks olemise filosoofiale. Willem Dafoe kehastab endas kahtlevat Jeesust kui meest, kes otsustab välja selgitada, mida Jumal temast tahab ja mis plaanid tal temaga on. Tõeotsingud viivad teda olukorda, kus ta peab valima sureliku või igavese elu vahel. Režissöör Martin Scorsese (“Taksojuht”) subjektiivne piiblitõlgendus ärritas süvausklikke filmi vastu protesteerima ja seda kinodes ära keelama. Episoodilises rollis Pontius Pilatusena näeb rokilegend David Bowiet.

Seikluspõnevik “Suvekinos”

Pühapäeval, 13. juunil kell 21.35 on TV3 “Suvekino” ekraanil Inglismaa–Saksamaa–USA–Jaapani ühistööna 2001. aastal valminud seikluspõnevik “Tomb Raider – Seikleja”. Film on tehtud kuulsa arvutimängu põhjal. Osades mängivad Angelina Jolie, Jon Voight, Iain Glen, Noah Taylor, Daniel Craig jt.

Lara Croft (Angelina Jolie) on rahutu hingega seikleja, kes rändab mööda maailma ja otsib kadunuid aardeid. 15 aastat on möödunud tema isa, arheoloog lord Crofti (Jon Voight) kadumisest. Isa teadmised kuluksid Larale hädasti ära, sest ta peab astuma vastu salaühingule, mille liikmed plaanivad vallutada maailma. Selleks on neil vaja eset, mis kuulub Larale.