Koroonapiirangute ajal, kui toidukohad olid kohapeal söömiseks suletud, hüppas kaasamüük lakke. Selleks oli aga vaja toidukarpe. “Kui lockdown tuli, jooksid poed ühekorranõudest tühjaks, tuli võtta seda, mida oli. Valik ei olnud just suur,” rääkis Tallinnas tegutseva restorani Brasserie 11 juhataja Kati Plaamus.
Ta tunnistas, et vahtplastist karbid on odavad. Kuna kaasaostu oli palju ja karpe kulus palju, tuli raha lugeda. “Vaadates karbimägesid ja prügikasti, siis see oli hirmus vaatepilt,” nentis Plaamus. Seetõttu hakati vaatama jätkusuutlikuma alternatiivi järele.
Sel kevadel alustas tegevust kaks taaskasutavaid karpe ringeldavat ettevõtet ja nii restoranid kui ka tarbijad on nende pakutu avasüli vastu võtnud. Eesmärk on tekitada vähem prügi ja säästa keskkonda.