Exupery International School on asutatud 2016. aastal maalilises asulas 10 minuti sõidu kaugusel Riiast ja Jūrmalast. EIS on loodud lastele ja teismelistele vanuses 2,5 kuni 18 aastat ning ühendab endas lasteaeda, alg-, põhi- ja keskkooli.

Õpingud rahvusvahelises koolis Exupery – suurepärane võimalus õppida rahvusvahelises keskkonnas, mis soodustab nii keelelist adapteerumist, minnes üle ingliskeelsele õppele, kui ka annab võimaluse rahvusvahelise suhtluse arendamiseks.

Rahvusvaheline kool – see on rahvusvaheline suhtluskeskkond, kus kohtuvad erineva kultuuritausta, emakeele ja traditsioonidega õpilased ja õpetajad. Exupery koolis töötab enam kui 70 töötajat Suurbritanniast, USA-st, Hollandist, Prantsusmaalt, Austraaliast, Kanadast, Lätist ning muudest riikidest.

Kuidas Exupery kool-pansion toimib?

Exupery kooli õpilased saavad valida õppevormi – päevase õppe või õpingud koos pansionis elamisega. Pansionis on võimalik elada nii alaliselt kogu õppesemestri ajal kui ka nädalakaupa (5 päeva), samuti piiratud ajavahemikuks kohtade olemasolul, näiteks mõneks päevaks. Pansion võtab vastu alates 14-aastaseid õpilasi.

Pansionis elavad õpilased kahe- või kolmekesi kõigi mugavustega tubades. Kolmekorruselise hoone igal korrusel on ruumid mugavate puhke- ja suhtlusaladega. Toitlustus pansionis toimub täispansioni süsteemi alusel.

Pansioni elanikel on võimalus nautida kõiki elamise eeliseid ultramoodsas linnakus: mugav majutus, soe perekondlik õhkkond, harmooniline õppe ja meelelahutuste kooslus, pidev toetus ja klassivälised tegevused ja ringid. Õppimine ja elu pansionis õpetab õpilastele iseseisvust, kuid samas saavad nad ka ööpäevaringset toetust ja tähelepanu.

Kõrgkvalifitseeritud, pühendunud pedagoogid jagavad oma teadmisi klassis ning kogenud kasvatajad toetavad lapsi väljaspool õppeprotsessi – õhtuti ja nädalavahetustel.

Teismelise jaoks võib elu kodust eemal olla raske katsumus. EIS-is õpivad õpilased vastutust ja iseseisvust, haldavad oma aega, neil tekib motivatsioon enda eest hoolitseda, leida uusi sõpru – nii omandavad nad eluks vajalikke oskusi, mida tavakoolis ei õpetata.

Rahvusvahelise õppeprogrammi valik IB DP või A-Levels?

Rahvusvaheline kooliharidus on oluline samm kõrgkooli astumiseks. Ettevalmistus ülikooliõpinguteks sisaldub rahvusvahelise koolihariduse kontseptsioonis ning ingliskeelne õpe võimaldab vabalt suhelda ning edaspidi õppida nii emakeeles kui ka inglise keeles. Mitut keelt valdavad koolide lõpetajad ei ole piiratud ühe riigiga: nad võivad saada kõrghariduse kodumaal või minna Suurbritannia, Euroopa, USA, Kanada ja teiste riikide ülikoolidesse.

Kaks kõige nõutumat ja universaalsemat rahvusvahelist kooliprogrammi – Briti eksamiprogramm Advanced levels (A-Levels) ja diplomiprogramm Rahvusvaheline Bakalaureaat (IB DP). Pärast õppimist mõlema süsteemi standardite järgi võib lõpetaja astuda sisse maailma kõige prestiižsematesse kõrgkoolidesse.

Koolile Exupery International School on antud mõlema programmi akrediteering ja EIS-i õpilased saavad valida, millise programmi alusel nad keskkoolis õpivad – IB DP või A-Levels. Räägime lühidalt programmi erinevustest.

IB DP on täielik keskhariduse rahvusvaheline programm, mis valmistab õpilasi ette maailma juhtivatesse ülikoolidesse sisseastumiseks. 11.–12. klassi õpilased valivad kuus õppeainet: kolm kõrgema taseme ja kolm baastaseme ainet. Kahe aasta jooksul on igas aines vaja teha uurimistöid ja sooritada eksameid.

A-Levels programm sisaldab kolme õppeainet, mida õpitakse süvendatult. Briti programmi õpilased saavad vabalt valida need valdkonnad, mis neid kõige rohkem huvitab või on kõige kasulikumad edasiõppeks kõrgkoolis või tulevases karjääris.

Õppeainete hulgas, millest Exupery kooli õpilased saavad valida, on inglise ja vene keel, infotehnoloogia, matemaatika, bioloogia, keemia, füüsika, maailmapoliitika, filmikunst, kunst ja disain.

Kõlab keeruliselt?

Ärge muretsege, Exupery kooli kogenud pedagoogid ja spetsialistid aitavad välja selgitada, milline programm sobib just teie lapsele, et võimalikult palju tema potentsiaali arendada ja aidata tal valmistuda sisseastumiseks maailma kõige prestiižsematesse haridusasutustesse.

Faktid kooli kohta

  • Rahvusvahelised õppeprogrammid IB ning A-Levels
  • Õpe inglise keeles võimalusega õppida prantsuse, vene ja läti keelt
  • Enam kui 220 õpilast vanuses 2,5 kuni 18 aastat
  • Enam kui 70 õpetajat ja abilist Suurbritanniast, USA-st, Hollandist, Prantsusmaalt, Austraaliast, Kanadast, Lätist ning muudest riikidest
  • Enam kui 35 huviringi ja osakonda
  • 90 kohta majutuskorpuses õpilastele alates 14. eluaastast
  • Ultramoodne linnak, mille kogupindala on 12 000 km², mis laiub 2.5 ha suurusel territooriumil.
Online avatud uste päev Exupery koolis
Valiku tegemisel on oluline näha tervikpilti – Saada koolist võimalikult palju teada ning saada aru, kas see kool sobib just teile. Üks võimalustest selleks on külastada avatud uste päeva, suhelda õpetajatega ja kooli juhtkonnaga. LähimExupery kooli avatud uste päev toimub online-keskkonnas juba selneljapäeval, 17. juunil. Osalege ja tutvuge meiega lähemalt!
.

Lisainfo Exupery kooli kodulehel.

Jaga
Kommentaarid