Jäädvustatu hulgas leidub nii klassikalise kaunidusega ilumuru kui ka mõnusaid elurikkaid aiapindu. Lisaks murudele on jäädvustustele jäänud ka majad, peenrad, tiik, pink, põlispuud, sõnajalad, paat, kasvuhoone, talusilt , õunapuuõied. Aga ka koer, perenaine ja kass.

Küllaga klassikat


Vahvad on lühikesed kirjeldused murrupindade rajamise ajaloost ja murukujunduse mõttest.

Üks lugeja teatab foto juures: „Meie oleme oma muru kujundanud üle 20 aasta.” Teine toob välja töö mahukuse: „Rajasin oma muru väga kivisele pinnasele. Aed oli aukus võrreldes teega. Pidime tõstma ca 40cm pinnast. Ei oleks ise uskunud, et nii kauniks muru kasvab.”

Kohtab lausa põlvkondade järjepidevust: „Meie muru rajasid vanavanemad, kuid rohkem hoolt ja vaeva on näinud nii vanemad kui meie ise ja ilmselt näevad vaeva meie lapsedki.”

Lilli ja loomakesi


„Laseme murul kasvada vabalt, kevadeti on see lillemuru. Eriti hea on siin suviti püüda päeva viimaseid päikesekiiri,” kirjutab järjekordse murupildi saatja. Teine lisab: „Me metsas elamise muru on sama metsik nagu muugi ümbritsev.”

Silmas peetakse ka liigi ja elurikkust. „Kuna meie murus kasvavad ka väga ilusad lilled, siis oleme soovinud neid mesilaste ja muude putukatega jagada.” Või siis „Meie murul on teretulnud võililled, margareetad, sipelgad ja kõik muud mutukad.”

Murukonkursi, mille auhinnaks on robotmuruniiduk, tööde vastuvõtmine jätkub. Rahvahääletus algab 22. juulist.

Kindlasti võivad muru pildistajale abiks olla Maalehes ilmunud fotograafide soovitused, mis ilmusid artiklis: „SUUR MURUKONKURSS | Üksainus kaunis foto võib tuua mitme tuhande eurose auhinna”.

***

MAALEHE MURUKONKURSS 2021


Otsime koos Maalehe lugejatega 2021. aasta kauneimat muru, vaid üks foto võib tuua auhinnaks robotmuruniiduki.

Konkursil osalemiseks saatke üks foto oma murust hiljemalt 18. juuliks meiliaadressile muru@maaleht.ee. Lisage lühidalt oma muru rajamise lugu ja andmed: nimi, telefoninumber, aadress.

Arvesse lähevad vaid kvaliteetsed pildid.

Kauneima muru valimine toimub lugejahääletusena Maalehe veebis juuli lõpus: 22. juulist 1. augustini. Võitjad kuulutame välja 5. augusti Maalehes. Täpsemalt saab konkursist ja tingimustest lugeda aadressil https://maaleht.ee/murukonkurss.

Peaauhinnaks on robotmuruniiduk STIHL iMOW® koos paigaldusega väärtuses 2000 eurot.

Auhinna on välja pannud Stihl.

Muru Räpina aianduskooli õuel