„Me teeme iga päev ajakirja teadmisega, et meil on tuhandeid lugejaid, kes saavad ajakirjas ilmunud lugudest indu, motivatsiooni, ideid ja mõtteid, kuidas maal hakkama saada ja oma elamist ja koduümbrust kaunimaks muuta. Selle kinnituseks saame iga kuu hulga kirju, sest kõigi meie lugude kangelased on sütitanud oma optimismi ja pealehakkamisega väga paljusid lugejaid. Just seetõttu julgustan kõiki osalema meie konkursil. Unustage korraks eestlaslik tagasihoidlikkus ja näidake oma maakodude ilu ka teistele!

Konkurss „Kaunis maakodu 2021” otsib neid kauneid ja toredaid talukohti, mida meie ajakirjas varem pole olnud. Arvestades viimaste aastate ehituslusti olen kindel, et neid on palju ja tuleb aina juurde. Kui te pole jõudnud korda teha kogu maja, aga teil on hoovi peal tore varjualune, terrass või olete korda teinud mõne kõrvalhoone, siis ka need saavad konkursil osaleda,“ kutsub peatoimetaja Kadri Tramm kõiki konkursil osalema.

Miks on tore osaleda?

„Eestimaal on alati osatud hinnata mõnusat ja oma pere vajadusega kokkusobivat kodu ning aiaruumi, olgu ajad kui keerulised tahes. Kaunis ruum ei tee aga rõõmu mitte ainult selle omanikele vaid ka külalistele. Tunnustav tagasiside teeb alati hingele pai. Konkursil osaledes saab hing sajakordselt paitatud, sest „külla“ saavad tulla kõik Maakodu lugejad. Ajakirjas ilmunud artiklist aga kujuneb oluline verstapost oma kodu ajalooraamatus, sest põnevamad kodud ja aiad pildistame Maakodu fotograafiga üles. Seepärast tasubki end konkursile üles anda või oma vahva naabri või sõbra kodust toimetust teavitada,“ ütleb tegevtoimetaja Eva Luigas.

„Oleme lubanud, et meie kodu- ja aialood on 100% eestimaised: nii saame kajastada meie oma inimeste lugusid - nende muresid ja rõõme. Seda, milline elu on tegelikult Eestis. Eesti inimene on loomult tagasihoidlik ja ei kipu enda saavutusi reklaamima, kuid õnneks oleme oma lugejate abiga igal aastal leidnud üles mitmeid imekauneid kodusid ja aedu, mida Maakodu kaante vahele kokku koguda.

Kaunis Maakodu konkurss annab võimaluse viia kokku need inimesed, kellel on midagi põnevat teistega jagada ja meid, kes me neist kirjutada tahaksime. See koostöö on olnud alati meeldiv ja toonud tohutult inspiratsiooni nii lugejale kui ka kirjutajatele - neid lugusid kirjutan ma alati suure huvi ja rõõmuga!“ Räägib konkursikogemusest veebitoimetaja Marju Reitsak.

Parimatele on väärtuslikud auhinnad välja pannud Fiskars, Hortes ja Maakodu! Rohkem infot ning konkursi tingimused leiad klikkides SIIA.

Vaata pilte varasemate osalejate kodudest: