Lähinädala kõige kenam ilm tuleb reedel. Eemale tõrjutud kõrgrõhkkonnal avaneb võimalus Läänemere äärde laieneda ja ööks taeva pilvedest puhastada ning laseb õhul 10° ümbrusse jahtuda. Päikest ja pilverünki pakkuv päev tõstab termomeetrinäidud 22–24°ni. Päris kuivaks päev siiski kõigis maanurkades ei jää. Päike aitab maapinnalt ka niiskust üles kergitada, mis pilvedeks vormununa mõnes kohas vihmarabina alla poetavad. Aga sajuhooge on hõredalt ja harva ning laseb ka kuivemat ilma vajavaid töid teha.

ILM AASTA TAGASI

12. augustil 2020 kõikus õhutemperatuur 21,3 (Vilsandi) ja 9,0 kraadi (Virtsu) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kuusikul 11,4 m/s. Päikest paistis Ristnas 13,1 tundi.

Paraku jõuabki juba laupäevaks Skandinaaviasse uus madalrõhkkond, mis Atlandi kohalt on kaasa saanud niiske pagasi. Hommikuks jõuavad tihedamad pilved üle mere ja päeva peale laienevad sajuhood üle Eesti. Suurtesse kõrgustesse arenenud keeris jääbki Põhja-Euroopa kohale tiirlema ning dirigeerib meie ilma ka uue nädala algul. Üle Eesti liigub sagedasti sajuhooge, vahetevahel ühes äikesega. Üürikeseks selgemaks tõmbuva taeva all on vaid vahetevahel kuivemaid tunde. Rahutu madalrõhkkond sunnib õhurõhu langusele, suurendab seeläbi rõhuvälja pinget ning hoiab tuule võrdlemisi tugevana, tõstab puhangud 15, saarte rannikul kuni 18 m/s. Valdavalt puhub tuul lõunast ja edelast, vahel ka läänest.

Skandinaavia kohal ankrusse heitva madalrõhkkonna lääneserva mööda kandub jahedust, mis siis kaarega Läänemere äärde jõudes tõmbab meie temperatuurifooni alla. Ööd on selgema taeva korral 10° lähedased, pilvisema taeva all 15° ümber, päeval jääb õhusoe enamasti alla 20°. Eesti kagunurka jõuab sajuhooge pisut harvem ja seal võib loota tõusu ka 22–23°Cni.