Reedel ja laupäeval püsib kõrgrõhkkonna väike ülekaal. Suuremat sadu ei tule, vihmasabinaid on harva ja hõredalt. Tuul vaibub ning paraku ei aita pilvi hajutada. Päikest näeb vaid laiguti. Reedel on selgemat taevast enam Eesti lääneservas ja laupäeval lõunapoolsetes maakondades. Õhumass on soe, öised miinimumid langevad 10° ümbrusse, päevasoe kerkib 17–22°ni.

Pühapäeval läheneb lääne poolt madalrõhkkond, ja kõrgrõhkkond vähehaaval kaugeneb. Kuid tihedamad sajupilved jõuavad ehk alles pärastlõunal saartele ja õhtul mandrile. Öine õhutemperatuur on 10° ümbruses, päevasoe tõuseb 16–20°ni.

ILM AASTA TAGASI

9. septembril 2020 kõikus õhutemperatuur 21,8 (Võru) ja 6,0 kraadi (Kuusiku) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 21,4 m/s. Vihma sadas Heltermaal 18,7 mm. Päikest paistis Tõraveres 6,7 tundi.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond üle Soome itta ja selle lõunaserva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi. Tuul pöördub päeval läände ja loodesse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 15° ümber, päeval 15–19°.

Edasi kulgeb nädal suurema sajuta, aga märksa jahedamaga ilmaga. Põhjalaiustel vangis olnud külm pääseb Läänemere äärde. Tugevnev kõrgrõhkkond puhastab taeva pilvedest ja laseb öösiti õhul esmalt alla 10°, nädala keskpaigas juba alla 5° jahtuda, maapinnal varitseb siis hallaoht, päikeselisemate päevade sooja laeks on 12–15°.