Ringmajandusettevõte FudLoop OÜ alustas annetuste kogumist, et piloteerida Tallinnas oma toidujagamiskappide lahendust. Esimesed kaks toidujagamiskappi plaanib ettevõte püsti panna Tallinnas Kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosas.

Annetusi kogub ettevõte kappide ehitamiseks ja toidu päästmisega seotud kulude katmiseks. Annetusi toidujagamiskappide rajamiseks saab teha FudLoop OÜ arvelduskontole EE132200221077188828 Swedpangas. Annetuse saajaks tuleb märkida: FudLoop OÜ ja selgituseks: Annetus.

FudLoop OÜ registreerib end toidukäitlejaks, toidu kogumise ja jaotamise protseduur vastab Eestis kehtivale seadusandlusele.

Keskkonnaministeeriumi tellitud uuringu põhjal on teada, et Eestis tekib aastas hinnanguliselt 84 000 tonni raisatud toitu ehk toidukadu. Eestis elab absoluutses või suhtelises vaesuses üle 300 000 inimese. Toidu raiskamine on globaalne probleem, mille vähendamine pidurdaks kasvuhoonegaaside heidet ja kahandaks erinevate ressursside – maa, vesi, energia – raisku minemist.

FudLoop tegi kevadel ka pilootprojekti, mille käigus päästeti koolisööklatest üle jäänud toitu ja jagati see abivajajatele. Loe lähemalt SIIT.