Siidrit valmistama asudes peske kõigepealt õunad, eemaldage neilt mädakolded ja muud defektid ning pressige need seejärel mahlaks. Mitut sorti õunte mahlast võib saada segu, mille suhkrusisaldus on 8–12% ja happesus 0,8%, mis ongi õige koostis. Siider kääritatakse veega lahjendamata õunamahlast ja liiga hapu või liiga mage mahl siidri valmistamiseks ei sobi.

Õunaäädikas on keemiliselt valmistatud äädikhappest tervisele märksa kasulikum ning selle tarvis saab ära kasutada ka koduaia õunad, millele võib hilissügisel olla juba keeruline muud kasutust leida. Õunaäädikas maitseb hästi ja lisaks toiduvalmistamisele võib seda kasutada ka majapidamises ja nahahoolduses.

Lisaks räägime siidri naturaalsest kääritamisest, äädika kvaliteedist ja anname juhtnööre, kuidas valmistada üks mõnus õunasiirup.