Reedne temperatuurifoon on juba laialdaselt 11–14° piires, vaid äärmises idaservas veel 10° lähedal. Taeva seis oleneb sellest, kumb rõhkkondadest pisikese eelise saab. Tänane on küll valdavalt pilvine, kuid kõrgrõhkkonna toel suurema sajuta. Õhtul võivad aga saartele madalrõhkkonna piirest sajupilved trügida ja reedel siia-sinna vihma tuua.

Nädalavahetus on enam kõrgrõhkkonna ja sajuta ilma päralt. Madalrõhkkond annab endast põhiliselt märku tuule tõusuga, laupäeval on saartel puhanguid 15 m/s, pühapäeval paisub tuul veelgi tugevamaks ning siis ka sisemaal. Ööd on nappides plusskraadides, päevasoe kerkib 15° ümbrusse.

ILM AASTA TAGASI

30. septembril 2020 kõikus õhutemperatuur 17,8 (Narva) ja 8,3 kraadi (Virtsu) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 8,4 m/s. Päikest paistis Võrus 8,1 tundi.

Esmaspäev kujuneb rõhkkondade võitluses kaalukeeleks. Lõõtsub tugev kagutuul. Veel peaks selgemat taevast nägema ja ilm sajuta ning ikka soe olema, üksnes saartel suureneb vihmavõimalus.

Teisipäeval võib madalrõhkkonna läbimurre õnnestuda ning vihmapilvedele tee vabaks saada. Pilvise ja tuulise ööga jääb temperatuuri alampiir enamasti 5°st kõrgemale, päevasoe aga kerkib vaid veidi üle 10°C.