“Hoone hoone järel on ehitatud puslet, mille tükkideks saun, abihoone, vanast palkmajast kohandatud varjualune, lehtla ning viimasena lisandunud uus elumaja. Vormi ja materjali poolest on kõigil uutel hoonetel midagi ühist senise piirkondliku ehitustavaga– kui abihoonetel on rookatused, siis elumajal kimmkatus. Väljast lihtsa vormiga hoone üllatab ruumiliselt põneva siseeluga ja meie sisearhitekti looduslike materjalide kasutamine interjööris moodustab ühtse terviku kompleksi väljanägemisega.”

Aasta puitehitise tiitlit hindab arhitekt ise kõrgelt ja loodab, et see julgustab ka teisi eramajade omanikke oma kodusid konkurssidele esitama.

Väljast lihtsa vormiga hoone üllatab ruumiliselt põneva siseeluga.

Konkursi žürii esimehe Kaur Talpsepa sõnul tõi tihedas konkurentsis Muhu talukompleksile tiitli terviklik keskkond ning väljapaistev puidu käsitlemine.

Arhitektina loodab Talpsep, et puit satub tulevikus aina rohkemate ametikaaslaste töölauale. “Kuigi lõpuks on see ikkagi tellija otsus, saame meie puitehitisi populariseerida, pakkudes välja aina terviklikumaid ning julgemaid lahendusi, mis ka päriselt käiku lähevad,” kirjeldab Talpsep.

Aasta puitehitise konkursile laekus kokku 31 tööd, mille hulgas Tallinna sadama kruiisiterminal, Kohtla-Järve Spordikeskus, Võru hoolekandeasutus ja Tuigo kalmistu leinamaja.

Võistluse eesmärgiks on tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on kasutatud puitu parimal võimalikul viisil nii arhitektuurses, tehnilises kui ka ehituslikus mõttes. Ametliku konkursi kõrval selgitati välja ka rahva lemmik, milleks osutus Saaremaa riigigümnaasium.