Ka taaskasutuspoodides ootavad päästmist talvised ja jõuluteemalised kamp­sunid.

Villast kampsunit võiks enne vanutada pesumasinas, pestes seda tavapesu programmiga. Nii saab tihedama ja mittehargneva vilditud materjali, millele ei olegi vaja voodrit õmmelda.


Vaja läheb

  • sobivat kampsunit;
  • soovi korral voodririiet;
  • niiti ja nõela või õmblusmasinat.
Foto 1.

Töö käik

Lõigake kampsunist välja jõulusoki esi- ja tagakülg. Suurus ja kuju mõtelge välja täpselt enda materjalile ning maitsele-eelistustele vastavalt. Kasutage soki esiküljeks efektsemat materjali (foto 1) või kaunistage suss ise, õmmeldes sellele peale pitsi, paelu, nööpe, lipsusid või tikkige sellele lapse nimi.

Kui pealismaterjal on hõredam, peaks sokile tegema ka voodri. Selle tarvis lõigake sama suured tükid välja ka voodrikangast.

Foto 2.
Lõigake välja ka sobivast kangast riba, millest õmmelge sokile riputusaas. Võite kasutada ka juba valmis paelajuppi (foto 2).

Õmmelge nii soki esi- kui tagaosa pahemalt poolt omavahel kokku (tehke tihedam ääristusõmblus, et villane hargnema ei hakkaks) ning keerake parem pool väljapoole. Korrake sama voodritükkidega. Lükake vooder soki sisse, kinnitage ülaosa külge riputusaas ning ääristage kenasti ka sokisuu.

Viimistlege ja peitke niidiotsad.

Nüüd võivad päkapikud tulla!