Päeval laieneb aga aktiivse madalrõhkkonna serv koos niiskema ja soojema õhuga Eesti kohale. Hommikul jõuab saartele lumesadu, mis edasi mandrile laieneb ja teeb tuisku. Päeva teises pooles jõuab pärale soojem õhk ning sajab ka jäävihma. On jäidet ja libeduseoht on väga suur! Õhutemperatuur asub tõusuteele ning õhtul on saartel juba 0° lähedal.

Laupäev möödub madalrõhkkonna servas sagedaste sajuhoogudega, sajab lörtsi ja vihma, sekka jäävihma, öösel Virumaal ka lund. Tuiskab ning teeolud on keerulised. Õhutemperatuur püsib Virumaal miinuspoolel kuni lõunani, mujal tõuseb juba hommikuks nullist kõrgemale.

ILM AASTA TAGASI

09. detsembril 2020 kõikus õhutemperatuur 1,6 (Roomassaare) ja -8,1 kraadi (Tallinn-Harku) vahel. Maapinna temperatuuriks mõõdeti Tallinn-Harkus -11,5°. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Ruhnul 16,2 m/s. Sõrves sadas 1,1 mm vihma.

Pühapäeval liigub sajune madalrõhulohk kagust üle Eesti põhja–loodesse. Sajab lörtsi ja vihma, Virumaal ka lund. Päeval tugevneb Eesti kohal kõrgrõhuhari ning sajuvõimalus on üsna väike. Termomeetrinäit on 0° lähedal, õhtul langeb miinuspoolele.

Esmaspäeval toob lõunatsüklon lumelisa, kuid pehmemas õhumassis tuleb sekka lörtsigi, päeval ei ole rannikualadel välistatud ka vihm. Teisipäev möödub nõrgas kõrgrõhuväljas rahulikult, suurema sajuta ja külmalt, kolmapäev võib tuua aga tugeva tuule, tihedad sajud ning soojema õhumassi.