Rambivalgusest väljas


Kell 22.05 jõuab eetrisse “Tähelaev”, mis esmakordselt oli ETV ekraanil 2004. aastal.

Kersti Kreismann lõpetas Kilingi-Nõmme Keskkooli 1965. aastal. Sama aasta sügisel asus ta õppima Tartu Riiklikus Ülikoolis eesti filoloogiat, kuid 1968. aastal sai temast hoopis Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri tudeng. 1972 lõpetas ta lavaka V lennu ning samast aastast sai temast Eesti Draamateatri näitleja.

Kersti Kreismanni sõber ja kursusekaaslane Juhan Viiding on öelnud, et Kersti haritud naisena omas imepärast võimet valitseda oma väga temperamentset ja heas mõttes salasügavat siseilma.

“Tähelaevas” õnnestub televaatajail Kersti sõprade ja lähedaste abiga näha ning saada aimu näitlejanna sellest poolest, mis jääb rambivalgusest välja. Kui Kersti pole laval, kus ja kes ta siis on? “Tähelaeva” juhib Margit Kilumets.

”Jõulud Vigalas”


“Teemaõhtu” lõpetuseks jõuab kell 23.20 eetrisse “Kaadris: Jõulud Vigalas”. Eesti filmi 100. juubeliaastale pühendatud sarja “Kaadris” teises saates räägitakse Mark Soosaare mängufilmidebüüdist “Jõulud Vigalas”, mis jõudis kinodesse 1981. aasta alguses.

Omal ajal elavat poleemikat tekitanud linateose valmimist meenutavad stsenarist, lavastaja ja operaator Mark Soosaar, helirežissöör Enn Säde, teine režissöör Ly Pulk ning osatäitjad Evald Aavik, Kersti Kreismann, Jaan Kaplinski ja Linnar Priimägi. Saate autor ja toimetaja on Jaak Lõhmus.

Mängufilm “Jõulud Vigalas” jutustab 1905.–1906. aasta pingelistest sündmustest Lääne-Eestis Vigala mõisas.