Laupäeval saab kõrgrõhkkond üürikeseks serva Läänemere äärde nihutada, hoiab ilma sajuta ja kirkamana. Õhutemperatuur on sisemaal paar-kolm kraadi miinuspoolel, saartel veidi üle 0°.

ILM AASTA TAGASI

13. jaanuaril 2021 kõikus õhutemperatuur 1,2 (Ristna) ja -10,3 kraadi (Jõhvi) vahel. Lume paksus oli Tuulemäel 28, Tallinn-Harkus 14 ja Tõraveres 10 cm. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kihnus 13,9 m/s. Tallinn-Harkus mõõdeti sademeid 4,9 mm.

Õhtupoole muutub ilm külmemaks ja ööl vastu pühapäeva on mandril kargust kuni –9°. Saartel aga kergitab tõusev edelatuul õhutemperatuuri taas üle 0°. Päeval läheb ka mandril sulale. Soomest lähenev madalrõhulohk toob esmalt saartele, edasi ka mandrile lörtsi ja vihma.

Esmaspäeval paisutab meie külje alla trügiv ägeda loomuga madalrõhkkond tuule tormiks. Toob rohkelt lörtsi, öö hakul ka vihma, õhutemperatuur on napilt plusspoolel. Pärast keskööd läheb sadu üle lumeks, tuisuks ja õhutemperatuur langeb alla 0°. Liiklemiseks on ilmaolud halva nähtavuse ja jäiste teede tõttu väga halvad.

Teisipäevaks saab suurem maru ja sadu läbi ning ilm muutub kargemaks. Kolmapäevaks võib meieni läänekaarest taas soojemat ja niiskemat õhku jõuda.