Kummikotti ei ole soovitatav panna palja ihu vastu, vaid see tuleks enne kasutamist riide sisse mähkida. Palju mugavam aga on, kui kuumaveekotile on õmmeldud pehmest materjalist ümbris.

Vaja läheb

Sobivat pehmet venivat trikotaažkangast või kudumit, niiti, õmblusmasinat, soovi korral nööpe.

Foto 1
Sellise lihtsa asja õmblemiseks poleks tarvis poodi kangast ostma minna. Selle asemel vaadake üle oma varud või teise ringi poodide valik.

Kasutada võiks näiteks juba valmis kampsunit või sviitrit, mida enam kanda ei soovi. Sel juhul saab sobitada kampsuni esikinnituse soojenduskoti esiküljeks (koti vutlar peab olema avatav, muidu ei saa seda tihedalt soojenduskotile ümber panna) ja näiteks varrukaotsast või kõrgema kaeluse tükist saaks soojenduskoti korgile ümbrise. Nõnda toimides valmib see õmblustöö imelihtsalt ning kiiresti.

Töö käik

Foto 2
1. Leidke sobiv (taaskasutus)-materjal. Näidistöö tegemiseks on kasutatud näiteks puuvillast beebikudumit, mis on saadud teise ringi poest.

2. Sättige soojenduskott valitud materjalile (foto 1). Lõigake välja õmblusvarusid juurde arvestades esi- ja tagaosa ning korgi ümbriseks sobiv kangatükk (foto 2).

3. Õmmelge nüüd vutlari esi- ja tagaosa pahemalt poolt ääristusõmblusega kokku ning ärge unustage õigesse paika külge õmmelda ka soojenduskoti korgi ümbris. Kotisuu võiks jääda pealt avatavaks – nii on mugavam soojenduskotti veega täita ja tühjendada ega ole vaja alati vutlarit ümbert ära võtta.

Pöörake töö paremale poole ning viimistlege. Järjekordne taaskasutusprojekt ongi valmis!
Parim materjal soojenduskoti ümbrise valmistamiseks on pehme kampsun või sviiter.