Alates 24. jaanuarist saavad koolilapsed ja -noored lõpetada eneseisolatsiooni senise PCR-testi asemel 5. päeval tehtava antigeeni kiirtestiga. Lähikontaktis olnud õpilane peab kontakti teada saamise hetkest minema kohe koju karantiini. Kui õpilasel sümptomeid ei teki, ei ole enam vaja minna viiendal päeval testimispunkti PCR-testi tegema, vaid piisab kodusest kiirtestist. Õpilane, kelle kiirtest viienda päeva hommikul on negatiivne, tohib minna kooli ja osaleda nii huviringis kui noorsootöös.

Pensionide kojukanne muutub

1. veebruarist muutub pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukanne 20% soodsamaks. Kui praegu tuleb pensioni koju toomise eest maksta 8,10 eurot, siis 1. veebruarist alates maksab koju toomine 6,70 eurot. Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusega piirkondades ning kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta.

Pensione hakkab 5.–12. kuupäevani Omniva asemel koju tooma AS Hansab koostöös turvaettevõttega Viking Security. Nii võib osa inimeste jaoks muutuda senine kojutoomise kuupäev, neile saadetakse vastav SMS. Kel mobiiltelefoni pole, võib küsida pensioni, toetuse, hüvitise kojutoo­mise täpse päeva sotsiaalkindlustusameti infotelefonilt 612 1360.