Reedel kaugeneb tsüklon Koola poolsaare suunas ning selle servas sajab meil mitmel pool kerget lund, päeval suureneb juba kõrgrõhuharja mõju ning sadu lakkab. Termomeetrinäit käib ööpäev ringi –1...+3° vahel.

Laupäeva öö hakul on ilm üürikeseks rahulikum ja kuivem. Pärast keskööd liigub Läänemerele juba uus aktiivne madalrõhkkond, mis suundub päeval üle Eesti itta ning toob taas korralikuma lumelisa, teeb tuisku, Lõuna-Eestis läheb päeval sadu aga vesisemaks. Õhtul kaugeneb pööris idapiiri taha ning sadu järk-järgult lakkab.

ILM AASTA TAGASI

17. veebruaril 2021 kõikus õhutemperatuur -0,1 (Ruhnu) ja -19,9 kraadi (Jõgeva) vahel. Lume paksus oli Tallinn-Harkus 32 ja Tõraveres 17 cm. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 14,9 m/s. Kihnus mõõdeti sademeid 0,9 mm.

Pühapäev möödub kahe rõhkkonna piiril üksikute lumehoogudega, kuid puhangulise tuulega. Öösel on õhutemperatuur miinuspoolel, päeval tõuseb 0° lähedale.

Uue nädala alguses toob järgmine pööris nii lume-, lörtsi- kui vihmalisa. Õhutemperatuur langeb öösel –5° lähedale, päeval tõuseb taas 0° ümbrusse. Teisipäeval pöördub õhuvool loodesse ning saabub külma õhku. Üle Eesti liikuv järjekordne madalrõhkkond toob lund ning tugevneva tuulega kujuneb ilm talviseks ja tuisuseks.

Kolmapäev peaks üle Eesti liikuva kõrgrõhuharja toel rahulikum ja üsna karge tulema.