Olavy Sülla juhib ühtaegu nii Pärnumaa Talupidajate Liitu kui ka Pärnumaa Talupidajate Nõuandekeskust, tegutseb maaelu ja finantsmajanduse konsulendina ning järjekord tema juurde väärt nõu saamiseks ei lõpe.

“Tema kompetents ja pädevus maaelus on ääretult kõrge. Mind paneb alati imestama tema suur ja lai silmaring, ta nõustab erineva suurusega tootjaid, oskab kaasa mõelda ka kogukonna projektide osas,” kiidab Põldmaa, kes on kohaliku taluliidu juhatuses koos Süllaga juba aastaid tegutsenud.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu (ETKL) tegevjuht Kerli Ats toob esile, et tänu Sülla asjatundlikele nõuannetele on paljud talupidajad olnud edukad toetuste taotlemisel ja suutnud oma ettevõtete konkurentsivõimet kasvatada.

“Olavy on oma ala tippkonsulent, ta on väga pikalt pakkunud väga olulisi tugiteenuseid põllumajandustootjatele. Nõuandjana on Olavy Sülla üle Eesti tuntud ning ise küll mitte talu pidades on tema süda ja teod olnud alati Eesti põllumajanduse juures,” tunnustab Ats. Ta rõhutab, et Olavy on aktiivselt kaasa aidanud ka põllumajanduspoliitika kujundamisele ja seisnud selgelt selle eest, et kõiki põllumajandustootjaid, hoolimata nende suurusest, koheldaks õiglaselt.

ETKLi nõukogu esimees Kalle Hamburg toob aga esile, et selle mehe juhtimisel on Pärnu Taluliit tõusnud üheks elujõulisemaks maakonna organisatsiooniks.

“Pädeva konsulendina on Sülla üks vabariigi tippe, enim nõutud konsulent,” lisab Kalle Hamburg.

Olavy Sülla on pälvinud aasta konsulendi tiitli 2010. ja 2013. aastal ning talle on omistatud maaeluministeeriumi hõbedane teenetemärk. Sülla on ka Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu liige ja esindab talupidajaid maaeluministeeriumi töögruppides.