Öö vastu neljapäeva saab kõrgrõhuharja luigelauluks. Päeval laieneb madalrõhkkonna serv üle Läänemere ning tõstab lõuna- ja edelatuule tugevaks. Sadu veel pärale ei jõua, aga lisandub pilvi ning seda eelkõige Põhja-Eestisse. Eesti lõunatiiba võib enam päike rõõmustada. Õhutemperatuur tõuseb 0...+4°ni.

Reede tuleb madalrõhkkonna lõunatiivas lörtsi ja vihma ning lõõtsuva lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel Eesti idatiivas veel napilt miinuspoolel, päeval tõuseb üle maa +1...+4°ni.

Laupäeval sajab kaugeneva madalrõhkkonna järel mõnes kohas lörtsi ja lund. Tuul pöördub läänekaarde ning ilm pisut jaheneb. Öösel langeb õhutemperatuur kraad-kolm alla 0°, päeval kerkib kraad-kaks plusspoolele.

Ilm aasta tagasi

23. veebruaril 2021 kõikus õhutemperatuur 3,0 (Roomassaare) ja -14,4 kraadi (Narva) vahel. Lume paksus oli Tallinn-Harkus 24 ja Tõraveres 7 cm. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 14,9 m/s.

Pühapäeval saab kõrgrõhuhari võimaluse taeva pilvedest puhastada, tuule vaigistada ja ilma kargeks muuta. Aga juba õhtul annab tuulisemaks muutuv ilm märku saabuvast muutusest.

Esmapäeval teeb uus madalrõhkkond jõulist survet ning tõstab lõuna- ja edelatuule väga tugevaks. Taevas tõmbub pilviseks, aga kui kõrgrõhkkond vastu peab, siis sadu veel viibib. Õhutemperatuur on öösel mandril –1...–6, saartel 0...+2, päev toob tõusu +1..+5°ni.

Aga madalrõhkkond oma jonni ei jäta ning järgnevad päevad tuleb veeta selle taktikepi all lõõtsuva tuule, vesiste sajuhoogude ja enamasti plusskraadidega.