Meie nägemuses on kogukonna hingeks inimene, kes loob töökohti, korraldab üritusi, sütitab teisi oma kogukonnas ja tõmbab kõiki kaasa. Eestis on selliseid aktiivseid inimesi palju ning sugugi mitte kõik ei ole kohalikud ettevõtjad või poliitikud. Paljusid neist käivitab lihtsalt soov, et kodukohas oleks elu ja inimesi, et nad oleksid ühtehoidvad ja hoolitseksid üksteise eest.

Konkurss
"Kogukonna hing 2022"

Otsime inimesi, kes arendavad oma kodukohta, sütitavad teisi, loovad töökohti ja tõmbavad teisi kaasa.

Kandidaate saab esitada 20. aprillini https://www.maaleht.ee/kogukonnahing.

Žürii valib kandidaatide seast välja 10 nominenti, kelle lood toome lugejateni Maalehes maist juulini.

Võitja valivad lugejad ajavahemikus 11. kuni 24. juuli Maalehe veebikodus.

Võitja kogukonnale korraldab Maaleht auhinnaks meeleoluka simmani.

Kogukonna hinge aitab meil leida Coop.

“Me teame kõik, kuidas inimesed on viimastel kümnenditel liikunud suurematesse linnadesse ja tõmbekeskustesse ning paljud külad on jäänud tühjaks,” kirjeldas Riikoja. Viimasel kümnendil on see aga pisut pöördunud just tänu aktiivsetele inimestele, kes on oma südameasjaks võtnud väiksemate kohtade arengu. Külade arengut on palju rahastanud ka Euroopa Liit ja Eesti riik, kuid seda ei saaks teha kohalike sädeinimesteta.

Nende otsimisel ja leidmisel palume oma lugejate abi, sest ajakirjanikud paratamatult kõigi särasilmsete eestvedajateni ise ei jõua. Kandidaate saab konkursile esitada 20. aprillini.

Maalehe žürii valib esitatud inimeste seast välja 10 kandidaati, kelle lood toome alates maist igal nädalal ka oma lugejateni. Nende kümne seast valivad lugejad omakorda juuli teises pooles välja 2022. aasta kogukonna hinge. Maalehe poolt on kogukonna hingele auhinnaks meeleolukas simman tema kodukohas koos kõige sinna juurde kuuluvaga, et tunnustusest saaks osa kogu tema kodukant ja kaasteelised.

Kogukonna hinge aitab Maalehel leida Coop, kelle üks eesmärke on hoida ja arendada elu igas Eestimaa kohas.