Laupäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti ning paiguti sajab veel vähest lund ja lörtsi, rannikul ka vihma. Päeval laieneb Skandinaavia lõunaosa kohalt kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale, taevas selgineb uuesti ning sadu oodata ei ole. Samal ajal sunnib üle Skandinaavia põhjatipu liikuv aktiivne madalrõhkkond kõrgrõhkkonda lõuna poole nihkuma. Ilm püsib selle toel sajuta ka uue nädala alguses, vaid tuul muutub põhjarannikul kahe rõhuala piiril puhanguliseks.

Ilm aasta tagasi

17. märtsil 2021 kõikus õhutemperatuur 3,1 (Sõrve) ja -5,9 kraadi (Jõgeva) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 11,4 m/s. Sademeid tuli Kihnus 1,2 mm. Lume paksuseks mõõdeti Tuulemäel 20 ja Jõhvis 9 cm.

Õhutemperatuur langeb öösiti 0...–5°ni, päeval kerkivad termomeetrinäidud järjest enam üle +5, pühapäevast alates juba +10°ni või kraad-paar kõrgemalegi.

Nädala keskel tekib Skandinaavia kohal uus võimas kõrgrõhkkond ning liigub üle Läänemere Eesti kohale. Ilm on kuiv ja taevas pilvi vähe, küll aga lisandub jahedamat õhku ning päevamaksimumid piirduvad +5°ga.