Pühapäeva öösel madalrõhkkond eemaldub ning selle järel on lumehooge veel Virumaal ja Peipsi ääres. Jõuline loodetuul hommikuks nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb –5° ümbrusse. Päeval liigub üle väike kõrgrõhuhari ja selle järel läheneb merelt uue madalrõhkkonna serv. Ennelõuna on päikeseline ja rahulik. Pärastlõunal kandub merelt pilvelaamu, aga sadu jõuab pärale alles õhtuks. Õhutemperatuur on 0° ümber.

ILM AASTA TAGASI

24. märtsil 2021 kõikus õhutemperatuur 11,8 (Tiirikoja) ja -1,2 kraadi (Tooma) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kundas 17,4 m/s. Lume paksuseks mõõdeti Tuulemäel 23 ja Otepääl 3 cm.

Esmaspäeval kihutab üle Läänemere uus madalrõhkkond ja muutub jõuliseks. Keeris võtab suuna Läti õhuruumi ning Eesti jääb selle külmemasse ida-, hiljem põhjaserva. Lume- ja lörtsisadu laieneb üle maa, teeb tuisku. Tuul paisub jõuliseks, puhub öösel idakaarest, päeval põhjakaarest. Õhutemperatuur jääb ööpäevaringselt suuremal osal Eestist miinuspoolele. Teisipäev ja kolmapäev on tõusva õhurõhu foonil kergete lumehoogude ja talviselt külmade öödega, päeval tõusevad termomeetrinäidud 0...–4°ni.