Kõige selle juures on aga eriti tähtis säilitada kaine meel ja panna tähele, et ostlemine toimuks vastavalt oma võimetele, sest nii nagu igast heast asjast, on ka e-poodidest võimalik sõltuvusse jääda. Enda ja oma pere e-kaubanduse harjumusi jagab aktiivne veebišoppaja Terje Saar.

Luua Metsanduskooli metsamajanduse spetsialisti erialal õppiv põline saare naine Terje tellib e-poodidest enamasti just Eesti asju, kuid asjaolude sunnil satub siiski ka välismaistesse veebipoodidesse. “Jahi- ja metsatarbed tellin enamasti kaugemalt, kuna meie poodides lihtsalt ei ole piisavalt valikut,” selgitab Terje. “Lasteasjad saan aga kohalikest e-poodidest kenasti kätte. Eestis on palju andekaid disainereid ja kohalik toodang on väga kvaliteetne. Samuti meeldib mulle mõte, et toetan oma ostuga eestimaist.”

Terje Saar (paremal) koos sõbrannaga looduse rüpes. Riided matkamiseks soetas ta veebipoest avastaja.ee, kiites nende laia valikut.

Välismaistes e-poodides toimetab enamasti Terje kaaslane, kelle tõttu on Terje sõnul ka nende postkast pakiteavitustest umbes ja kulleritel telefoniliin punane. “Elukaaslane tellib mul igasuguseid imeasju, alustades kosmeetikast ja riietest, lõpetades mutrite, pastakate, helkurite ja teab mis imevidinatega,” kirjeldas Terje. Tema kaaslase sõnul leiab e-poodidest kõike, mida vaid soovid, ja seda odavamalt, kvaliteetsemalt ja kiiremalt kui tavapoest. “Paljud brändid tegid näiteks pandeemia ajal oma lehekülje, kus sa ei maksa poe katet, valikus on kõik suurused ja numbrid on eelnevalt juba tuttavad,” lisas ta.

Viimastel aastatel on õnneks väga paljud poed laiendanud oma transpordi piirkonda ka Eestisse, kuid tuleb ette ka hetki, kus pean õe juurde Soome tellima.

E-poode valib perekond eelkõige soovituste kaudu. See võib olla ka põhjuseks, miks nad pole kordagi mõnes ostus pettunud või olnud olukorras, kus on vaja midagi tagastada. “Eesti e-poodidega on lihtsam, seal saab kiirelt aru, kas tegemist on usaldusväärse müüjaga. Samuti tean, et petta saamisel on alati olemas tarbijakaitse, kellelt saab vajadusel tuge,” sõnas Terje Saar. “Välismaiste poodidega oleme ettevaatlikumad ja valime enamasti soovituste põhjal, sealt jahime tavaliselt mingit konkreetset toodet, mida pole Eestis saada.”

Olulise faktorina toob Terje välja ka transpordivõimalused. “Viimastel aastatel on õnneks väga paljud poed laiendanud oma transpordipiirkonda ka Eestisse, kuid tuleb ette ka hetki, kus pean õe juurde Soome tellima. Eelistame poode, kes toovad kauba koju kätte.”

Kogu see luksus ja mugavus, et midagi ei pea väga põhjalikult läbi mõtlema – sellest võib sõltuvusse jääda, naerab Terje. “Kõik käib palju kiiremini ja tuuakse veel sinu eest koju kohale ka. Tihti pean kaaslasele meelde tuletama, et meil ei ole kõike seda vaja, kuid tema sõnul telliks ta veel rohkem asju, kui tal vaid aega oleks!” lisas Terje muheledes.

Terje Saar jagab isiklikke soovitusi e-poodide ja lahenduste osas

BredenKids.ee – eristub massist. Nende mustrid, värvid ja kvaliteet on hea. Eriti, kui on midagi loodusest ja loomadest, siis paneb kohe tellima – need kipuvad muidu ruttu otsa saama.

Madaracosmetics.com/ee – kvaliteetne looduskosmeetika. Jõudsin selle brändini kosmeetiku soovitusel ja olen jäänud igapäevaselt kasutama. Kvaliteedi ja hinna suhe on paigas, veebilehel tasub silm peal hoida – teevad tihti häid pakkumisi.

Vonbaer.ee – kodumaine ettevõte, kus pakkumisel põnevad nahast tooted. Jõuan sinna enamasti kingiideid otsides. See on ideaalne variant teistmoodi isikupäraste kingituste tegemiseks.

Avastaja.ee/jahiriided.ee – metsa- ja jahiriided, Eesti turul kindlasti ühe parima valikuga.

Hiiukasitoo.ee – saad tellida peaaegu kõike vastavalt oma soovile ja saad, mida vaja! Kodumaine, armas ja siiras kogemus.

Osta.ee – kes otsib, see leiab! Põnevad Eesti disaini leiud. Samuti tasub ka oksjonitel pilk peal hoida, aastaid tagasi sain terve Villeroy & Bochi serviisi kokku kogutud.

Yaga.ee – alati ei pea uusi asju ostma. Vahel tulevad kõige huvitavamad leiud just teiselt ringilt.

Amazon.de – üks välismaine superpood ka siia soovitustesse. Sealt leiab kõike, mida muidu tavapoest tahad, ja seda odavamalt, kiiremalt ning kvaliteetsemalt.

Jaga
Kommentaarid