Rohelist väge on täis ka metsaalused, niidud ja aianurgad. Kirjutame sellest, kuidas võilille, naadi ja nõgese elujõudu enda hüveks saaks kasutada. Lisaks sellele anname soovitusi kevadiste ravimtaimede kogumiseks ja teesegude valmistamiseks.

Kirjutame pikemalt ilu- ehk jaapani kirsipuudest, mis täidavad kevade algul aiad romantilise õitevahuga. Pole ime, et jaapanlaste hulgas on kirsipuude õitsemise ajast saanud püha, mida kõik inimesed tähistavad. Õitsevatest kirsipuudest ei ole võimalik niisama külmalt mööda astuda, järjest rohkem tähistatakse meilgi seda õiteaega piknike ja perekondlike jalutuskäikudega.

Kevade esimesed aiasaagid saame noppida salatipeenralt. Salatite valik on väga lai ja neid leidub igale maitsele. Hea on ka see, et salatid kasvavad väga kiiresti – nii jõuab kevadest sügiseni katsetada väga mitme salatisordiga.

Ka esimesed marjad saab juba kevadel noppida. Nimelt on maikuus marju täis sinine kuslapuu, mille kasvatamine võtab Eestis aina rohkem hoogu. Ühest suurimast kuslapuukasvandusest Atla mõisas kirjutamegi.

Ajakirjast saab ka hüva nõu multšide valimiseks ja koduste saagide-kirveste ning muude terariistade korrashoiuks. Samuti kirjutame meistrist, kelle käes muutub puu lausa kunstiteoseks. Kirna intarsiameistri Ilmar Iva töö meenutab juveliiri oma ning tulemus hämmastab vaatajat selle poolest, kui erinevaid värvivarjundeid pakub naturaalne puit.

Pärast talve vajab keha turgutust igal moel. Anname nõu, kuidas kodusel teel valmistada köögis leiduvatest ainetest kehahooldusvahendeid ning pakume tervist turgutavaid retsepte.