Vaadake üle oma elustiil

Organismi võimet stressoritele vastu panna võib vähendada mitmete ainete nagu magneesiumi või B-grupi vitamiinide puudus. Vajalike toitainete kättesaadavuse organismile tagab tasakaalustatud toitumine. Stress aga soodustab töödeldud ja suhkru- või rasvarohke toidu tarbimist ning tekib tervist kahjustav ring, mida on raske murda.

Lisaks toitumise korrigeerimisele tuleks üle vaadata kofeiini ja alkoholi tarbimine ning vajadusel vähenda nende ainete koguseid. Kuigi mõõdukas kofeiini tarbimine ei ole kahjulik ning sellel võib olla isegi positiivne mõju, peaks siiski jälgima, et päevas ei tarbitaks üle 400 mg kofeiini.

Kuigi alkoholi tarvitamine võib tunduda lõõgastav, siis tegelikult on mõju hoopis vastupidine. Alkohol muudab neurotransmitterite taset ajus ning tarvitamise järgselt võib inimene tunda suurenenud ärevust mitme tunni või isegi terve päeva jooksul. Lisaks halvendab alkohol meie unekvaliteeti ning suurema koguse tarbimine ka tervist üldiselt. See jällegi suurendab vastuvõtlikkust stressile ja ärevusele.