Neljapäeval ja laupäeval liigub üle maa aktiivsem madalrõhulohk, mis peaks tooma korraliku maakaste kõikidesse Eestimaa nurkadesse. Samuti on laupäeval lootus vihmasajule, kuid võrreldes neljapäevaga jääb sadu mitmel pool tagasihoidlikumaks.

Ka reedel ja pühapäeval on sajuhooge, kuid need on lühiajalised ja väga erineva tugevusega.

Sajupilvede vahele jääb ka selgemat taevast ja nii näeb päeval ka päikest. Kõige kuivem, päikesepaistelisem ja soojem tuleb reede.

Öine õhutemperatuur langeb sellel nädalal 3–7 kraadini, päevane tõuseb 9–15ni, reedel paari kraadi võrra kõrgemalegi. Läänekaare tuul hoiab mõõdukat joont.

ILM AASTA TAGASI

12. mail 2021 kõikus õhutemperatuur 27,2 (Narva) ja 6,0 kraadi (Tiirikoja) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kundas 15,5 m/s. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tõraveres 3,3 kraadi.

Uuel nädalal tugevneb Skandinaavia ja Läänemere kohal kõrgrõhuvöönd, mis tasapisi laieneb Poola ja Baltimaade suunas.

Esmaspäeval liigub Soomest üle Eesti kagusse madalrõhulohk ja ilm tuleb vihmane, vihmahooge jagub Eesti mandriossa ka veel teisipäevaks, kuid kesknädalaks on kõrgrõhuvööndi serv vihmapilved Eesti kohalt hajutanud.

Tuul puhub loodest ja põhjast ning on nädala esimesel päeval üsna vali. Õhutemperatuur langeb, öösel miinuskraade küll pole, kuid kolmapäeva öösel langeb termomeetrinäit üsna null kraadi lähedale ja päevamaksimumid piirduvad 12–13 kraadiga.