Reedel lisab lõunanaabrite kohale liikuv madalrõhuvöönd ka meile pilvi, millest vihma saavad põhiliselt saared ja mandri läänerannik. Kagu- ja idatuul tõuseb tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 2–8, Virumaal võib taimede kõrgusel 0° lähedale langeda, päeval tõuseb 10–15°ni.

Laupäeva öö on üürikeseks kõrgrõhuala mõjul selgem ja sajuta. Õhutemperatuur langeb 2–7°ni, Virumaal püsib maapinna lähedal öökülmaoht.

Päeval saab madalrõhuvöönd taas ülekaalu. Saartele jõuavad vihmapilved, mis laienevad õhtuks üle mandri lääne- ja lõunaosa. Õhutemperatuur tõuseb 14–18°ni, tuulele avatud rannikul jääb 10° lähedale.

ILM AASTA TAGASI

19. mail 2021 kõikus õhutemperatuur 22,7 (Narva) ja 8,4 kraadi (Ruhnu) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 15,2 m/s. Sademeid oli Jõhvis 22,1 mm.

Pühapäeval kanduvad vihmapilved edasi sügavamale sisemaale, vaid Virumaale ei tarvitse sadu jõuda. Päeval sajuhoogude võimalus järk-järgult väheneb. Pilvisel ööl on õhutemperatuur 6–11°, päeval tõuseb 10–16°ni.

Uue nädala alguses on kõrgrõhuvööndil väike ülekaal ja laialdast sadu ei tule ning üksikuid vihmahooge on põhiliselt päevasel ajal.

Õhutemperatuur on öösiti plusspoolel, taimede kõrgusel pole aga välistatud langus 0° lähedale, päevasoe kerkib 13–19°ni. Kolmapäev tõotab soojalisa ja termomeetrinäitude tõusu 20° ümbrusse.