Maaleht pööras möödunud aastal just toiduohutuse ja -päritolu temaatikale erilist tähelepanu. Peame sellest palju, et Eesti toit oleks kvaliteetne ja et Eesti toit oleks päriselt ka Eesti toit. Maalehe ajakirjanik Heli Raamets tõestas laborianalüüsidele tuginedes, millega maasikaid tegelikult pritsitakse ning näitas koos Bianca Mikovitši ja Madis Mustaga, kuidas tundmatut päritolu kraam Eesti kaubaks moondub. See oli suure, hämara ja paraku süsteemse pettuse paljastamine, millega osa müüjatest on aastaid sõna otseses mõttes ohtu pannud Eesti inimeste tervise. Rääkimata löögist ausate kauplejate ja tootjate maine pihta.

Aasta on olnud täis dramaatilisi 180kraadiseid pöördeid.

Juba praegu võime täheldada, et turg on muutunud vähemasti kauba päritolu osas läbipaistvamaks ja tarbijad teadlikumaks. Riiklikku kontrolli on ka lettidel suurendatud ning järjest keerulisem on oma klienti ebaausate võtetega petta.

Toiduohutus on kindlasti valdkond, millel hoiame terava pilgu peal ka uuel aastal. Mida me alanud aastal veel teeme? Raudselt pakume põhilehes palju väärt lugemist, lisaks Maamajanduse ja Metsalehe teemalehed. Aga samuti kirjastame Maakodu, Targu Talitat ja ristsõnaajakirju. Toome taas turule menukad Targu Talita käsiraamatud, täiesti uute kasulike nõuannetega. Lisaks Maalehe aastaraamat. Võtame ette lugejareisid – neist esimene viib Karjalasse. Niisamuti Maalehe retked koduses Eestis, ikka põnevate nurkade alt.

Sel aastal kuulutame välja juba 20. korda aasta põllumehe. Mullu korraldasime suuremõõdulise metsakonverentsi ning jätkame samal suunal ja sama oluliste teemadega ka sel aastal. Maalehe olulisematest konkurssidest võib esile tõsta ka hoidisekonkursi, kus on igal aastal võistlemas erakordsed Eesti maitsed. Võidutöö läheb Põltsamaal ka tootmisse.

Oleme oma tegevust mõtestanud ja üles ehitanud nõnda, et Maalehe toodete ja teenuste valik oleks terviklik, praktiline ja üksteist täiendav, ning et toodete ja teenuste vahel oleks mugav n-ö liigelda.

JUHTKIRI

Maalehe tugevate pabertoodete kõrvale on edukalt kerkinud ka uue ülesehituse saanud veebiväljaanne, kus on samuti suur lugejas- ning tellijaskond ja kus lisaks jooksvale sisule pakume digitaalseid erilahendusi.

Eredat uut aastat!