Ka uute elumajade ehitamisel on enesestmõistetav, et maja ümber rajatakse vähemalt sile muruplats kui mitte lausa aiake koos noorte puu- ja põõsaistikutega. Kui veel mõni aasta tagasi oli tavaline, et uute eramute ümber rajatigi vaid muru, siis nüüd propageeritakse aina enam mõne söödava taimega peenra rajamist või marjapõõsa istutamist. Lisaks tavapärasele elupuuhekile on ju veel muid võimalusi oma krundi kujundamiseks ja naabrite pilkude eest varjamiseks.

Aiandusalaseid raamatuid tuleb kirjastustest välja nagu Vändrast saelaudu. Peagi on käes aeg, mil aiaomanikud jooksevad aianduspoodidele tormi, nii et parklad on umbes ja autole koha saamisega probleeme. Oma osa loodavad saadavast tulust lõigata ka tavalised toidupoed, võttes müüki laia valiku seemneid, et rohenäppudele tegevust pakkuda.

Ka korrusmajade elanikud sätivad rõdudele värvilise õievahuga lillekaste, et need kivilinna elanikele silmailu ja meelerahu pakuksid. Kõik see on väga tore.

Aga veelgi toredam oleks, kui tänaval või kenasti korrastatud muruplatsidel ei vedeleks suitsukonisid ega lendaks ringi kilekotte või krõpsupakke. Selleks on tegelikult vaja väga vähe – panna konid või tühjad kotid lihtsalt prügikasti. Nii pääseks usinate aednike töö veelgi rohkem mõjule.