Eesti Konverentsi- büroo tegevjuht

Head otselennuühendused Euroopa teiste pealinnadega on Eesti konverentsiturismi jaoks elulise tähtsusega.

Põhjus on tegelikult väga lihtne: ärireisijad ja konverentsituristid panustavad Eesti majanduse ning teaduse arengusse väga palju.

Kui konverentside delegaatidel ei ole enam võimalik mugavalt Eestisse lennata, siis võib kindel olla, et nad valivad rahvusvaheliste konverentside korraldajad oma sündmuseks mõne teise sihtkoha, ning kannatavad nii meie turismisektor kui ka teadus ja ettevõtlus.

Konverentsikorraldajatele ning kogu Eesti turismisektorile on igal juhul väga oluline, et Nordic Aviation Group on juba esimesest päevast võtnud üle olulised sihtkohad nagu Brüssel, Amsterdam ja Põhjamaad, ning et selle kõrval pakuvad otselennuühendusi ka teised lennufirmad.

Eesti oma lennufirma säilimine Nordic Aviation Groupi näol on väga tähtis, sest võõras lennuteenuse pakkuja võib ühendused iga kell lõpetada.

Eestile peab olema ka tulevikus tagatud suurepärane lennuühendus maailmaga.

Toivo Tootsen

poliitik, raadio- ja kirjamees

Varem, kui olin Riigikogus, tuli töö asjus lennata väga tihti ühte või teise Euroopa linna. Toona kasutasin enamasti Estonian Airi teenust. Ja teenindusega jäin alati rahule.

Nüüd ma reisin küll palju vähem, lennata tuleb ehk paar korda aastas.

Ma ei usu, et Estonian Airi kadumisega tavareisija jaoks midagi väga muutub.

Riia ja Helsingi on Eestile siiski nii lähedal, et vajadusel võib oma reisi alguse plaanida sealt. Olen kindel, et need liinid, mida kattis Estonian Air, ei kao kuhugi, vahetub vaid teenindav lennufirma.

Kui mõelda selle suure hulga raha peale, mis kulutati Estonian Airi elushoidmiseks, tekib paratamatult tunne, et seda oleks saanud targemini kulu- tada.

Minu meelest on kindlasti mõistlikum kasutada raha koostööks naaberriikide lennufirmadega. Kuigi inimlikult on muidugi kahju, et lennukitelt ei ole enam lugeda sõna “Eesti”. Uus ei korva seda kaotust, kuid loodan siiski, et reisijate teenindamise kvaliteet ei kannata.

Olev Riisberg

reisikorraldaja Novatours turundusjuht

Lõppenud suvehooajal teenindas Estonian Airi reisikorraldaja Novatours tšarterlende Horvaatiasse ja mõningaid lende Türki. Viimane Estonian Airi tšarterreis saabus Antalyast 31. oktoobril.

Talvehooajal ja järgmisel aastal uuel suvehooajal mainitud lennufirmaga Novatours koostööd ei plaaninud.

Tegime sihtkohtades väikesi korrektiive, Estonian Airi lennupargis ei ole kahjuks nii suuri lennukeid, mis suudaks teenindada meie tšarterreise.