ANNELY AKKERMANN
endine Riigikogu liige (Isamaa ja Res Publica Liit)

Esimene tööpakkumine on mulle saabunud, aga jätan selle praegu veel saladuseks. Ise mõtlesin, et võtan karjääripuhkuse aasta ja nokitsen finantsjuhtimist paaris firmas, kus mul veel osalus on.

TÕNIS KÕIV
endine Riigikogu liige (Reformierakond)

Kõigepealt tahan tänada kõiki inimesi, kes andsid Riigikogu valimistel hääle Reformierakonnale. Eriti tänan neid, kes hääletasid minu poolt.

Reformierakond sai kindla mandaadi valitsuse juhterakonnana jätkamiseks. Peaminister Taavi Rõivas aga kogus Harju- ja Raplamaal üle 15 000 hääle ja esimest korda oli mul au temaga samas ringkonnas kandideerida.

Kümme aastat parlamendis on andnud mulle hindamatu kogemuse, ja kohe, kui mandaat Riigikogus lõpeb, kavatsen uue tööalase rakenduse leida. Paar pakkumist juba on, aga valimispäevast ei ole veel nädalatki möödas.

Püüan jõudumööda edasi tegelda ka valdkonnaga, millele viimastel aastatel olen eriti tähelepanu pööranud – inimeste elukvaliteet.

Olen endiselt veendunud, et kui kõik ühiselt pingutame, on Eestis juba lähiaastatel võimalik sama elukvaliteet mis Põhjamaades.

LIISA-LY PAKOSTA
endine Riigikogu liige (Isamaa ja Res Publica Liit)

Ootame kõigepealt ära valitsuse moodustamise.

Isiklikus plaanis usaldasid valijad mind nendel valimistel kõrgemalt kui eelmisel korral. Nõnda läks mul tegelikult ju paremini kui erakonnal tervikuna. Suur tänu igale valijale usalduse eest! 1808 häält on suur toetus.

Kui selgub, et ka pärast valitsuse moodustamist pole Riigikogus või valitsuse liikmena siiski võimalik tööd teha, jätkan kindlasti õigluse ja isamaalisuse eest võitlemist Tallinna linnavoli-
kogus.

Seisan volikogus oma kodukandi ehk Põhja-Tallinna inimeste huvide eest. Saan ka doktorandistipendiumi, tegelen teadustööga senisest põhjalikumalt.

Olen Eesti Vabaõhumuuseumi nõukogu liige erialaspetsialistina, see muuseum oli ka mu esimene töökoht. Midagi huvitavat ja pingelisemat tahaks muidugi veel teha, keeled on suus ja südames tahtmine oma Eesti riigile kasu tuua.

Uurin kõigepealt võimalusi valdkondades, kus mul on töökogemust juhina ning erialast väljaõpet: Euroopa ja välispoliitika, ehitus, keskkonnakaitse ja planeerimine ning meedia ja kommunikatsioon.

IMRE SOOÄÄR
endine Riigikogu liige (Reformierakond)

Lähen mõneks ajaks Jaapanisse, Tokyo Opera City kontserdihallis tuleb 15. märtsil ettekandele minu muusikateos “Laulukellade laulud”.

Kui Jaapanist tagasi jõuan, saan pühenduda oma ettevõtmistele, mis on seotud nii Pädaste mõisaga kui ka restoraniga Tallinnas. Tegelikult on väljakutseid teisigi, olen mõelnud turismiäris uusi ettevõtmisi, et saaks töökohti juurde luua.