Suure-Jaani, Viljandimaa

Renee Remmel

Iga päev ise liikluses osaledes tundub mulle, et hetkel kõige suuremaks ohuks meie liikluses on paljudel puhkudel tähelepanematus kaasliiklejate ja liikluskorralduse suhtes.

Õnnetuserohkemates kohtades on tegelikult liiklus päris hästi korraldatud. Nagu näiteks Tartus asuval Riia ringil, kus on viimastel aastatel juhtunud vast kõige enam õnnetusi. Kui liiklejad oleksid tähelepanelikumad ja järgiksid seal Riia ringil liiklusmärke ning täiendavaid skeeme, oleksid paljud seal toimunud liiklusõnnetused sootuks olemata.

Seega – vähem kiirustamist ja rohkem tähelepanelikkust.

Sven Villemson

Tallinn, Harjumaa

Sven Villemson

Olen üle kümne aasta elanud Eestist eemal. Liiklus on siin paranenud, kuid ohtlikke olukordi tekib endiselt palju. Näiteks möödasõidud maanteel. Kõigil on kiire, aga kui autokolonn ulatub silmapiirini, siis eessõitjate vahel sõelumine lõpeb avariiga, halvimal juhul inimohvritega.

Sõidan peamiselt pealinnas. Sarnased möödasõidud vasakult ja paremalt on sagedased tsiklimeestel. Sõiduhooaeg Eestis on lühike ja sellest soovitakse võtta maksimumi, kuid selleks tuleks valida sobiv keskkond. Uue põlvkonna liiklejate õpetamine peaks algama koolis. Koroonakriis näitas veebiseminaride toimivust. Miks ei võiks mõni arvamusliider Zoomi vahendusel suhelda otse noortega.

Kalle Kirsipuu

Vinni vald, Lääne-Virumaa

Kalle Kirsipuu

Meie liikluse suurim häda ja viletsus on kultuuritus ja lugupidamatus üksteise suhtes. Siia juurde käib kahjuks veel ka tohutu-tohutu ülbus. Sõidukijuhid teevad ohtlikke ja mõttetuid möödasõite, palju sõidetakse ette ja ületatakse kiirust. Mõne jaoks ei tähenda kiirusepiirangud kohe mitte kui midagi.

Ma näen maakonnaliinide bussijuhina selliseid tobedusi iga kord, kui roolis olen. Mul tekib neid olukordi nähes alati küsimus, et keda need autokoolid lõppude lõpuks koolitavad. Mida seal õpetatakse? Kuidas selline kultuuritus on tekkinud? Ma ei saa sellest enam lihtsalt aru. Kui mina 40 aastat tagasi autokoolis käisin, siis meile tehti küll sellised elementaarsed asjad selgeks.