Veelgi suuremaid väljakutseid esitavad ühiskonnas levivad tõrjuvad hoiakud, mis sageli on tingitud kogemuse puudumisest ning eelarvamusest.

Kohandatud keskkond

Tolerantsust ning sallivaid hoiakuid on kõige lihtsam kujundada lastes, neid ühes oma eakaaslastega ühistegevustesse kaasates. 

Teerajajana saab siin nimetada Remniku puhke- ja õppekeskust, millest eelolevaks suveks kujuneb laager, kus hakkavad ühiselt aega veetma nii terved kui ka liikumispuudega lapsed.
Lastekaitse Liidu ning McDonald’si initsiatiivile rajanev projekt on hea näide kaasavast ideoloogiast ja sellest, kuidas koosõppimise ja -tegutsemise kaudu saab luua eelduse sallivama ning mõistvama ühiskonna kujunemiseks.

Liikumispuudega lapsi kaastes tuleb arvestada, et vajalik on kohandatud keskkond. Ka piiratud liikumisvõimega inimesed soovivad olla iseseisvad ja tegutseda võimalusel kõrvalise abita. Remniku laagri kohandamisel seda kõike arvestatakse – rajatavaid laudteesid mööda saavad lapsed ratastooliga nii ühisruumidesse kui mänguplatsidele, isegi randa, kui soov tekib. 

Lisaks keskkonnale on erilist tähelepanu vaja pöörata ümbritsevate inimeste kompetentsusele, teadlikkusele ning avatusele. Samavõrra tähtis on keskendumine sisulisele poolele ehk sellele, et kõik tegevused oleks liikumispuudega lastele võimetekohased.

Peredele puhkust

Erivajadustega lastele kohandatud suvelaagrite olemasolu on väga tähtis ühelt poolt lastele endile, teisalt aga peredele tervikuna. Kuna Eesti suvevaheajad on pikad, suurendab selliste võimaluste olemasolu perede valikuvabadust ning lihtsustab igapäevast tegutsemist.
Lapsevanematele pakub see võimaluse pühendada aega ka teineteisele, mis on iga suhte puhul ääretult oluline. 

Ideaalis peaks perel olema võimalik valida, kas ta soovib saata lapse kogemusi omandama kaasavasse või puudespetsiifilisse laagrisse, kuna viimased võivad muu hulgas täita ka tugigrupi rolli. 

Kaasavast laagrist võidavad kõik – nii erivajadusega kui ka erivajaduseta lapsed, andes viimastele võimaluse korraks näha maailma läbi teise inimese silmade ning kogeda midagi sellist, mis muudab maailma.