Esiteks. Koduleht peab olema lihtsalt leitav. Mitte nii, et inimene guugeldab ja siis asub mõistatama, milline link võiks viia ametlikule kodulehele.

Teiseks. Info peab olema kergesti kättesaadav. Selleks on tarvilik lehekülje loogiline ja lihtne ülesehitus. Soovitatavalt võiks see olla kõigil lehekülgedel sarnane.

Kolmandaks. Info koduleheküljel peab olema värske. Mitte nii, et siiamaani ripub üleval eelmise vallavanema nimi ning viimased uudised on pärit juulikuust.

Kuna võtame teie pakutavat infot oma töös aluseks, võib juhtuda, et ka tänase lehe hiigeltabelis uute valla- ja linnajuhtide kohta leidub vigu. Samas – väga selge ja informatiivne kodulehekülg on täiesti võimalik. Seda kinnitab paljude linnade-valdade kogemus.

Vannun, et ma ei esine siseministeeriumi käepikendusena, kui ütlen, et kohalike omavalitsuste teenuseportaali www.kovtp.ee/et/uld-info vahendusel pakutav kodulehekülje halduslahendus pakubki tõepoolest lahendust.

Kui asi nii üles ehitada, teeks see kõigi elu lihtsamaks –nii kodanike kui ka valla-ametnike oma. Ametnikud ei peaks näiteks telefonitsi vastama nii lihtsatele küsimustele, nagu millal on vallavolikogu järgmine istung või kes üldse on praegu vallavanem…

Jah, keskkonna kasutamine maksab raha. Aga avaliku hinnakirja järgi mitte nii pööraselt palju. Asja teeb lihtsamaks ja mugavamaks seegi, et on võimalik saada koolitust ja nõu.

Praeguseks on kodulehekeskkonna teenust kasutamas 70 omavalitsust – ehk tublisti alla poole – ning kõik maavalitsused.