Tänasel Keskerakonna juhatuse koosolekul küsiti kõigi osalejate arvamust Martin Repinski konjutamise skandaali kohta. Üksmeelne hinnang oli, et maaeluminister ei peaks tagasi astuma.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas kinnitas, et maaeluminister Martin Repinski saab võimaluse valitsuses ministrina jätkata, kuid peab oma finantsasjad korda ajama.

"Ma annan talle aega atra seada ja oma valdkonnas edasi minna. Need kahltlustused, mis on üleval, nende põhjal jääb ta vabariigi valitsuse liikmeks," ütles Ratas.

Kas minister astub tagasi või mitte, sõltub suuresti sellest, mida peaminister talle ütleb, mistõttu ise pole Repinski tagasiastumisest rääkinud. Ratase sõnul Repinskil rohkem sellelaadseid eksimusi olla ei saa.

Üksmeele juurde jäädakse seniks, kuni ei tule mingisugust lisainformatsiooni, mis peaks olukorda oluliselt muutma. "Aga täna kõik jäävad selle seisukoha juurde, et ta on andnud ammendavaid selgitusi, peab oma finantspoole korda tegema. Peab näitama ära, kuidas on tema maksude seis tegelikult ja kui ei tule lisainformatsiooni, siis hetkel keegi ei pidanud vajalikuks, et ta kuhugi astuks või midagi teeks," kommenteeris Keskerakonna juhatuse liige, haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Vaata lähemalt videost!

Kolmapäeval ametisse kinnitatud keskerakondlasest maaeluministrit Martin Repinskit on esimesest tööpäevast alates saatnud nn konjutamise skandaal: Eesti Ekspress kirjutas, et tema talu kitsejuust tuleb Hollandist. Sellele järgnenud avalikkuse kõrgendatud tähelepanu suurendas kahtlustuste ja küsimuste tulva Martin Repinski tegemiste kohta.

Peaminister Jüri Ratas ütles seepeale väga selgelt, et talle ei meeldi see olukord ning Repinski peab need tõsised kahtlustused ümber lükkama, kui need ei vasta tõele. "Neid tuleb ümber lükata nii kaua, kuni on selge, et ta tegevus on olnud õige," märkis Ratas möödunud neljapäeval.