Õhtul kella 22 paiku sadas lund juba Lõuna-Eestis. Temperatuur oli sealkandis langenud alla nulli.

Delfi ja EPL-i fotograaf Taavi Sepp saatis palju varahommikusi lumepilte.

Aprill Koplis: Delfi lugeja pilt saabus täna kell 4.54:

Foto: Delfi lugeja

Tunnike peale keskööd Imaveres:

Õhtune rattasõit, taustal puidutööstus (Foto: Delfi lugeja)
Foto: Delfi lugeja

Ilmaolud hilisõhtul Tartus.

Ilmaolud Viljandis:

Meteoroloog Riikka Lahtinen ütles hommikul Iltalehti uudisteportaalile, et madalrõhkkond hakkab juba pühapäeva õhtul Eesti ja Läti kohal süvenema ning tuul tugevnema, ulatudes iiliti 20 meetrini sekundis.

Eesti ilmateenistuse teatel laieneb pühapäeval Kesk-Euroopast pärit aktiivse madalrõhkkonna serv Eestini ning tõstab ida- ja kirdetuule tugevamaks. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5-12, pärastlõunal saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Taevasse lisandub pilvi ning Lõuna-Eestis hakkab lund ja lörtsi sadama, mis levib edasi põhja-loode suunas. Õhutemperatuur on öösel -2..-6, Põhja-Eestis võib veel -8 kraadini langeda, päeval 0 kraadist jääpinnalt puhuva tuulega rannikul kuni 5 kraadini sisemaal. Oodatav lumekihi paksus on 8-12 sentimeetrit.

Esmaspäeval jätkub madalrõhkkonna liikumine põhja-kirde suunas ja selle servas puhub meil tugev loodetuul, sajab lund ja lörtsi ning tuiskab. Tuul pöördub loodesse ja läände mandril 4-9, saartel ja rannikul 8-13, puhanguti 17, saartel kuni 20 m/s. Kui madalrõhkkond Peipsi järve äärde kaldub, siis võib idapoolsetes maakondades ka vihma sekka tulla ning sel juhul on jäiteoht suur.

Madalrõhkkonna liikumistrajektoor võib veel muutuda ja pole välistatud ka kaugema kaarega Venemaa poole suundumine. Sel juhul on päeval saju võimalus Lääne-Eestis juba märksa väiksem, ida pool aga ikka suur ning sadu tuleb siis alla põhiliselt lumena. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval -1..+4 kraadi.

Tuul nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde alles teisipäeva õhtul, misjärel on aga oodata mõnevõrra soojemate ilmade saabumist: kolmapäeval võib õhutemperatuur kohati tõusta juba üle 10 kraadi.

Lumetorm linnas