Eelmisel nädalal pidas ta koosolekut Pärnumaal Toril kogunenud konservatismi-huvilistega. Valitsusvastutuse minevikku jätnud Järvik paljastas seal torilastele ka süvariigi asukoha, nagu kirjutas Pärnu Postimees. Nimelt oli Järvik avastanud sõber Henn Põlluaasa antud vidinaga lae alt pealtkuulamisvahendi. Esimene tõend süvariigist ületas uudiskünnise terve nädala, ehkki see hiljem anonüümse ametniku teatel juhtmevaba interneti signaalivõimendiks osutus.

Et Järvik oli oma programmiga sel nädalal harjumaalasteni jõudnud, läksid ka Delfi kõrvad kikki. Järsku avaldub seal kohtumisel mõni täpsem detail süvariigi sise-elust? Vahest plahvatub järjekordne uudispomm, mis kataks tulevase nädala? Seda enam, et kohale on lubanud tulla ka lutika-võimendi kaasuse kõrvalosatäitja Henn Põlluaas ise.

Keila konservatiivide klubi eestvedamisel korraldatud kohtumisene sai alguse kella 18 ajal kohalikus kultuurikeskuses. Klubi vedaja Roland Tõnissoni lahkel loal pääsesime saali oma luurevahenditega.

Mõne minuti hilinenud riigikogu esispiikri saabumise järel seadistas õhtut juhtinud rahuliku ja sõbraliku loomuga Tõnisson sisse mikrofoni ja murdis äärmiselt õnnestunult jää publiku ja eliidi vahel, kui kuulutas, et tema ei ole Järvikuga ühes koolis käinud. Nüüd sai kõigil vähe mugavam, ka minul reporterina saalis.

Peale põgusat sissejuhatust algavale koosviibimisele tutvustas ka mõne sõnaga Keila konservatiividele külla tulnud külalisi, kelleks lisaks lutika-juhtumi peategelastele oli ka sarnaselt Põlluaasale Harjumaal riigikokku kandideerinud "margaretthatcherlik" Kai Rimmel. Kusjuures Põlluaasa tutvustati muu hulgas ka kui head laskurit.

Lõbusa tutvustusvooru järel said sõna kolm staari ise. Nende ülesandeks oli rääkida oma töö olemusest, kogemusest ja päevapoliitikast üldse. Eks neile oli endalegi huvitav oma möödunud poolaastast kokkuvõtteid teha - said nad ju kõik peale riigikogu valimisi täiesti uue ameti peale.

Põlluaas oli küll olnud riigikogu liige, ent nagu ta rääkis, tuli riigikogu juhatusse kuulumisega üllatavalt hulganisti ametikohustusi juurde, millest ta varem teadlik polevat olnud. Nüüd aga riigi tähtsuselt teise isikuna lasub tal suur vastutus ja peab andma päevas mitukümmend allkirja.

Järvik sai rääkida värsketest kogemustest uues, aga juba ka endises ministriametis. Rimmel oli aga esmakordselt ministriks läinud Rene Koka asemel riigikokku pääsenud. Eelmistel valimistel jäänud ta esimesena joone alla.

Põlluaas ja Järvik ei jätnud muidugi rääkimata, millise pasaga meedia nende partei oli üle valanud. Ja täiesti põhjendamatult! Ühegi teise erakonnaga ei olevat seda asja veel nähtud.. Eelkõige kiruti muidugi Postimeest, sest koolikaaslaste otsimisega olevat ikka täiega üle piiri mindud. "Ja mingit vabandust ei ole ma saanud," pahandas Järvik. Aga võib-olla jäi Delfi nimeliselt mainimata meie kohalolu tõttu, mine tea.

Poliitstaarid tõid Keila rahval suu naerule!

Järvik tõi oma viimase aja tegemiste kõrghetkest veel välja ka mooduva nädala kolmapäeva endiste maaeluministrite kohtumisel bravuuritsemise, kuhu ta oma staatusega perfektselt kvalifitseerus. Ta olevat seal ühe maaeluministri enda sõnul osavalt paika pannud ja sellega teiste meelepaha osaks saanud. Tõenäoliselt saadi tema peale pahaseks ainult seetõttu, et ta EKRE-st on.

Rimmelit üllatas riigikogu töö juures kõige enam see, et opositsioonis istuvad reformierakondlased olevat maaeluministrilt küsinud küsimusi selle kohta, millest nad ise midagi ei tea. Tema arvates peaks küsimusi esitav riigikogulane päevakorras olevat valdkonda äärmiselt põhjalikult tundma, aga mitte küsimuste koostamisel teiste asjatundjatega nõu pidama!

Vaatamata 30-pealisele publikule ei olnud ohtu, et küsimuste voorus avar ruum piinliku vaikusega täituks. Kohe tõusid käed, siit ja sealt. Silmanähtavalt oli konservatiividel südameasjaks oma esindajatelt aru pärida.

"Postimeest ma ei telli," alustas üks härrasmees oma küsimust koheselt Järvikut toetava avaldusega. "Kuidas nende eurodirektiividega siis on? Kust need tulevad?" küsis teine. Kui Põlluaas oma vastusega keerutama hakkas, küsis too uuesti. "Ma ei saanud vastust," päris mees peale teistkordset käe tõstmist, et tõde teada saada. Kui härra käe juba kolmandat korda tõstis, palus Põlluaas teistele ka sõna anda.

Lutikate teema jäi sel korral puutumata. Küll aga sai vastuse alapealkirjas toodud põletavale küsimusele. Nimelt olla bussijuhi ametipostilt vallavanemaks saanuna Järvikult küsitud, mis neil kahel tööpostil ka ühist on. "Üks ees juhib ja teised taga oksendavad," naerutas Järvik Keila rahvast.