Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ütles, et keskfraktsiooni koosolekul Repinski selgitas olukorda. Täna õhtul toimub ka Keskerakonna juhatus. Mingi otsuse tegemist Repinski asjus pole plaanis, aga ilmselt arutatakse ka seal Repinskit.

Repinski lausus, et tänasel fraktsiooni koosolekul arutati peamiselt riigikogu tööga seotud küsimusi. Mis puudutab teda ennast puudutavaid erinevaid skandaale, siis selle kohta ta ütles, et ta on sellest piisavalt rääkinud ja rohkem ta seda kommenteerida ei taha.

Ida-Virumaal talu pidava Repinski äride kohta ilmus peale tema ametisse nimetamist Eesti Ekspressis kriitiline lugu, mis viitas nii segadusele kitsejuustu päritolu näitamisel kui ka maksude tasumisel.

Keskfraktsiooni esimees Tarmo Tamme sõnul rääkis Repinski fraktsioonis samadest asjadest, millest ta on rääkinud ka ajakirjanduses. Kohal oli ka Ratas, kes ütles, et Repinskit ametist ei vabastata.

Reedel selgus, et maaeluminister Martin Repinski on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse.

ERR-i käsutuses oleva kohtuotsuse kohaselt mõistis Ida-Viru maakohus Repinski 2002. aasta 12. augustil lihtmenetluse kokkuleppega süüdi kelmuse katses ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga. Repinski sõnul on tal juhtunu pärast siiralt kahju.

Lisaks seondub Repinskiga ka üks kindlustusvaidlus, kus Repinski nõustus tagasi maksma alusetult saadud kindlustushüvitist, aga pole seda teinud.