„Kellel vähegi võimalust, siis homme on hea päev kaugtööks ning ilma tungiva vajaduseta võiks vältida liiklusesse minekut,” ütles Teeilmakeskuse juht Margus Kehi kolmapäeval.

Riigi ilmateenistuse valvesünoptik tõdes, et ilm muutub tõesti halvaks, kuid midagi erakordset siiski tulemas ei ole. Kolmapäeva õhtul hakkab saartel tugevalt lund sadama, öösel jõuab sadu mandrile ja jätkub ka neljapäeva hommikul. Lumesajuga kaasneb tugev tuul, mis maha sadanud lume tuisuvaaludesse kogub. Tuul ulatub kohati kuni 21 meetrini sekundis, mis peaaegu kvalifitseerub tormiks.

Valvesünoptiku sõnul võib maha sadav lumekogus ulatuda keskpäevaks kuni kümne sentimeetrini. Seejärel aga läheb ilm aga soojemaks, lumesadu läheb üle lörtsi- ning vihmasajuks ning teedel tekib jäide. „Neljapäeva hommikul tööle tulles peaksid inimesed kindlasti tavapärasest rohkem aega varuma,” nentis valvesünotik.

Viimati olid Eestis sarnased ilmastikutingimused möödunud nädala kolmapäeval, millest kujunes väga must päev liikluses. Tol päeval hukkus Eesti teedel kolm inimest, kümned said vigastada.