Omavalitsustele antakse järgmisel aastal õpetajate palga maksmiseks raha keskmiselt vähemalt 20 protsenti rohkem ehk vähemalt 960 eurot iga õpetaja ametikoha kohta - lõplikud toetusnumbrid selguvad lähikuudel.

"Palgatoetus on sihtotstarbeline, kuid koolidele eraldavad eelarve omavalitsused ning töölepingud sõlmib õpetajatega direktor. Õpetaja palk määratakse samuti töölepingus," rõhutas Kerb.

Nimelt on haridus- ja teadusministeerium sel aastal avaldanud igakuist palgastatistikat, mis näitab õpetajate tegelikku palka omavalitsustes võrreldes riigi toetusega. Mõnikord näitavad need andmed, et õpetajate tegelikult kätte saadav palk on väiksem kui see, mida nad võiksid riigi toetuse suurust arvestades saada.

IRLi esimees Urmas Reinsalu kommenteeris neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et see eelarve tagab selle, et hariduskorralduse, nii kõrghariduse, kutsehariduse kui üldhariduse ümberkorralduste jaoks on piisav raha järgmisel aastal olemas. Raha õpetajate palgatõusuks tuleb tema sõnul struktuursetest ümberkorraldustest.