Päeva olulisemad arengud:

- Täna ennelõunal andis Kuressaare haigla teada esimesest Eestis koroonaviiruse tagajärjel lahkunud tervishoiutöötajast - eile suri haiglas sealsamas hooldajana töötanud 53-aastane naine, kelle tervis halvenes oluliselt kodus. Naise terviseandmeid ei avaldata, küll tõdes Kuressaare haigla juhatuse liige ja ravijuht Edward Laane, et kui kiirabi naise juurde koju jõudis, oli ta juba väga raskes kliinilises seisus ning ka haiglas ei õnnestunud naise elu päästa.

- Kokku on Eestis tänase seisuga COVID-19 tõttu surnud 24 inimest. Lisaks 53-aastasele Kuressaare haigla hooldajale lahkus ööpäeva jooksul meie seast Lääne-Tallinna Keskhaiglas ravil olnud 92-aastane naine, Kuressaare Haiglas olnud 73-aastane mees.

- 8. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 139 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglaravil olijate number on ööpäevaga üheksa võrra kasvanud, juhitavat hingamist vajavate inimeste arv ühe võrra vähenenud. Ööpäeva jooksul tuvastati koroonaviirus 37 inimesel, nende koguarv on kerkinud 1185-ni.

- Eile õhtul jõudsid apteekides müügile maskid, mis tekitasid mitmele poole pikki järjekordi ning "võidujooksu" ka e-poodides. Samal ajal kerkis Magnumi ja Semetroni koostöös Eestisse jõudnud maskide kvaliteedi osas õhku küsimusi. Kui eelmisel reedel teatas Magnum, et Eestisse jõuab kolm miljonit kirurgilist maski, millest miljon pidi minema riigile, siis teisipäeva hommikul sai selgeks, et kirurgiliste maskide nõuetele need siiski ei vasta. Nii loobus ka riik vahepeal oma 400 000 maskile kahandatud tellimust - politseile, hooldekodudele ja meditsiinitöötajatele saadetavad maskid peavad tingimata olema kirurgilised.

- Riigikogu liige Kaja Kallas küsis tänases infotunnis peaminister Jüri Rataselt kriisist väljumise strateegia kohta. Kallas soovis teada, kas strateegia lähtub sellest, et eriolukord lõppeb 1. mail. "Ma ei saa kuidagi kahjuks teile öelda täna siin riigikogus, et see strateegia võiks täna näha ette, et 1. mai me eriolukorrast väljume. Me peame vaatama, mis on haigestunute protsent, kas see kasvab või langeb. Peame vaatama, mis on hospitaliseeritute protsent. Me peame vaatama, mis on intensiivravi vajavate inimeste protsent. Ja kindlasti me peame vaatama majanduse mõttes, mis teevad meid ümbritsevad riigid, meie Euroopa Liit, meie lähikondsed,“ rääkis valitsusjuht.

- Haridusminister Mailis Reps ütles, et lootus on taastada 15. maist koolitöö väiksemates gruppides. Ennekõike loodab ta väikseid õpperühmi lubada muuseumidesse, matkaradadele ja muudele loovtöödele koos õpetajatega, vahendab ERR. Reps ütles "Aktuaalse kaamera" stuudiointervjuus, et pole lootustki, et pärast koolivaheaega, 4. mail saaksid kõik lapsed korraga kooli minna, küll aga on plaan võimaldada koduõpet alates 15. maist jupi kaupa lõpetada.

- Välisministeerium teatas, et siiani on teada alla 30 eestimaalasest hädasolija, kes on jäänud väljamaale lõksu ja on teavitanud, et soovivad koju naasta. Nendega tegeleb ministeerium personaalselt. Hädasolijad paiknevad üle maailma hajutatult 20 riigis.

- COVID-19 viiruse leviku tõkestamiseks on valitsusel plaanis katkestada sõiduõpe. Eelnõu järgi peatatakse mootorsõidukijuhi, autojuhi ja ohtlikku veost vedava autojuhi koolitused. Kui koolituste teooriaõpet on võimalik korraldada distantsilt digitaalsete vahendite teel, siis see võib jätkuda.

- Maailmas jõudis õhtuks ametlikult koroonaviirusesse nakatunute arv pea 1,5 miljonini. Ülekaalukalt suurim kriisikolle nii uute nakatunute kui ka surmade osas on USA - ööpäevaga lisandus seal 18 224 tuvastatud nakatunut ja 1399 viiruse tõttu surnut.