Viimased olulisemad arengud:

- Reede õhtul teatas eriolukorra juht Jüri Ratas uuest piirangust, mis jõustub juba homsest. Korralduse kohaselt tuleb kõik müügi- ja teenindussaalid, mis on inimestele avatud, varustada desinfitseerimisvahenditega. Reegli 2+2 täitmiseks peab pood või teenindusasutus välja arvestama, kui palju müügisaali korraga kliente mahub. Loe piirangutest siit!

-Reede hilisõhtul teatas eriolukorra juht Jüri Ratas veel ühest piirangust, mis puudutab hooldekodusid. Ööpäevaringsel erihooldusteenusel ja üldhooldusteenusel viibivatel inimestel keelatakse lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt kuni eriolukorra lõppemiseni. Täpsemalt loe neist piirangutest siit!

- Reedese seisuga on Kuressaare Haigla töötajatest andnud positiivse koroonaviiruse proovi 67 inimest, teatas haigla oma sotsiaalmeedia lehel. Haigla märkis, et see on mitme nädala peale kokku kogunenud arv ning osa nendest inimestest on juba ka terveks tunnistatud ning nende seas on ka neid, kes on tööle tagasi naasenud.

- Ajalehe New York Times koroonablogis kirjutati reedel, et ajal, kui Eesti avalikkus vaatab pealt võimude meeleheitlikke katseid saada kontrolli alla koroonaviiruse puhang Saaremaal, algatas valitsus vaikselt seaduseelnõu, mis saadaks koju kõik töötud töötajad, kes on väljastpoolt Euroopa Liitu.

- Peaminister Jüri Ratas ütles reede õhtuses videopöördumises Eesti rahvale, et nii algaval nädalavahetusel kui ka järgnevatel nädalatel tuleb meil kõik oma käigud ja tegemised hoolega läbi mõelda ning võimalusel ära jätta. "Vältimatuid toimetusi on vaja teha nii, et kokkupuuted teiste inimestega oleksid võimalikult vähesed. Seda ühel lihtsal põhjusel: koroonaviirus levib inimeselt inimesele ning ainus võimalus nakatumist ja nakatamist ära hoida, on vältida lähikontakte teiste inimestega," teatas Ratas. Vaata pöördumist lähemalt videost!

- Terviseameti peadirektor Merike Jürilo ütles reedel keskpäevasel pressikonverentsil, et praeguseks on selge, et liigume jätkuvalt haigestumiste kasvutrendis ning see jätkub ka järgmisel nädalal. Kulminatsioon on ilmselt järgmise nädala lõpus või veidi sealt edasi. Ja siis tuleb küsimus, et kas piiravad meetmed ja igapäevane käitumine on olnud piisavad, et viiruse levikut piirata, arvas Jürilo.

- Reede hommikuse, 3. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 90 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel, haiglatest on välja kirjutatud 48 inimest. COVID-19 viiruse tõttu on surnud 12 inimest, neist 10 haiglates ja 2 hooldekodus. Vaata graafikuid siit!

- Neljapäevast alates ööpäeva jooksul tehti Eestis 2514 COVID-19 viiruse testi, millest Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) korrigeeritud andmete kohaselt osutus positiivseks 103 analüüsi. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (43), Harjumaal (18), Ida-Virumaal (10) ja Tartumaal (8).

- Eestis on kokku tehtud 18 290 testi, nendest 961 ehk 5% on olnud positiivsed. Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt vanusegruppides 45-49 eluaastat (11%) ja 50-54 eluaastat (11%) ning vanusegrupis 55-59 eluaastat (10%).

- USA-s teatati neljapäeval enam kui tuhandest uuest Covid-19-sse surma juhtumist päevas ja kokku on seal nüüd surnud üle 5800 inimese. Nakatumisjuhtumeid on USA-s nüüd üle 240 000, vahendab Washington Post. USA ajakirjanduse väitel soovitab Trumpi administratsioon peagi inimestel avalikes kohtades hakata maske kandma. Seda tehakse lähtudes kohalike terviseametnike soovitusi.

- Reede õhtu seisuga on maailmas tuvastatud koroonaviirus üle 1 079 000 inimesel. Haiguse tõttu on elu jätnud üle 58 000 inimese, selle seljatanud aga ligi 228 000 inimest. Ülekaalukalt kõige kiiremini on uute nakatunute arv kasvamas USA-s, hetkeseisuga on seal kokku teadaolevalt üle 265 000 nakatunu. Maailma uusimaid numbreid näeb siit!

Vaata graafikuid:

Jälgi otseblogi: