Viimased olulisemad arengud:

- Täna hommikuse, 4. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 113 patsienti (eile 90), 20 inimest on juhitaval hingamisel (eile 16), haiglatest on välja kirjutatud 59 inimest (eile 48). Ööpäeva jooksul tuvastati 58 uut nakatunut, millega juhtumite koguarv kasvas 1018-ni. COVID-19 viiruse tõttu on surnud 13 inimest (eile 12).

- Riigihalduse minister Jaak Aab ütles täna keskpäeval pressikonverentsil, et järgmise nädala esimeses pooles jõuavad apteekidesse müüki kirurgilised maskid - ja seda tema sõnul normaalse hinnaga. "Hetkel me räägime läbi, kas on vaja piirata mingeid koguseid. Need on jaemüügis loodetavasti alla euro mask, isegi jupp maad alla selle," avaldas Aab lootust. "Ma rõhutan: kasutage tervet mõistust ja ostke ainult see minimaalne varu, mida teie perel on vaja."

- Terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets lisas omalt poolt, et Tervisamet ei ütle seda, et ärge ostke maske, kui need apteekidesse jõuavad, vaid seda, et ärge jookske neile kauplustesse tormi.

- Erakonna Isamaa eestseisus tegi täna ettepaneku alustada inimeste masstestimist. "Viirusest saame võitu juhul kui suudame võimalikult kiiresti kaardistada Eestis nii viiruse kandjad kui ka sellest juba tervenenud inimesed. Selleks peaks Eesti alustama Covid-19 võimalikult laialdaseks tuvastamiseks masstestimist," leidis valitsuspartei.

- Reede õhtul teatas eriolukorra juht Jüri Ratas taas uuest piirangust, mis jõustub juba tänasest. Korralduse kohaselt tuleb kõik müügi- ja teenindussaalid, mis on inimestele avatud, varustada desinfitseerimisvahenditega. Reegli 2+2 täitmiseks peab pood või teenindusasutus välja arvestama, kui palju müügisaali korraga kliente mahub. Loe piirangutest siit!

-Reede hilisõhtul teatas eriolukorra juht Jüri Ratas veel ühest piirangust, mis puudutab hooldekodusid. Ööpäevaringsel erihooldusteenusel ja üldhooldusteenusel viibivatel inimestel keelatakse lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt kuni eriolukorra lõppemiseni. Täpsemalt loe neist piirangutest siit!

- Reedese seisuga on Kuressaare Haigla töötajatest andnud positiivse koroonaviiruse proovi 67 inimest, teatas haigla oma sotsiaalmeedia lehel. Haigla märkis, et see on mitme nädala peale kokku kogunenud arv ning osa nendest inimestest on juba ka terveks tunnistatud ning nende seas on ka neid, kes on tööle tagasi naasnud.

- Peaminister Jüri Ratas ütles videopöördumises Eesti rahvale, et nii nädalavahetusel kui ka järgnevatel nädalatel tuleb meil kõik oma käigud ja tegemised hoolega läbi mõelda ning võimalusel ära jätta. "Vältimatuid toimetusi on vaja teha nii, et kokkupuuted teiste inimestega oleksid võimalikult vähesed. Seda ühel lihtsal põhjusel: koroonaviirus levib inimeselt inimesele ning ainus võimalus nakatumist ja nakatamist ära hoida, on vältida lähikontakte teiste inimestega," teatas Ratas. Vaata pöördumist lähemalt videost!

- Terviseameti peadirektor Merike Jürilo hoiatas, et praeguseks on selge, et liigume jätkuvalt haigestumiste kasvutrendis ning see jätkub ka järgmisel nädalal. Kulminatsioon on ilmselt järgmise nädala lõpus või veidi sealt edasi. Ja siis tuleb küsimus, et kas piiravad meetmed ja igapäevane käitumine on olnud piisavad, et viiruse levikut piirata, arvas Jürilo.

- Täna pärastlõunase seisuga on maailmas tuvastatud koroonaviirus üle 1 139 000 inimesel. Haiguse tõttu on elu jätnud üle 61 000 inimese, selle seljatanud aga ligi 239 000 inimest. Ülekaalukalt kõige kiiremini on uute nakatunute arv kasvamas USA-s, hetkeseisuga on seal kokku teadaolevalt üle 278 000 nakatunu. Maailma uusimaid numbreid näeb siit!