"Tuludeklaratsiooni täites on igal tulumaksu tagasisaajal võimalus teha annetuse kaudu väike heategu. Tuleb vaid etteantud mittetulundusühingute, sihtasutuste või koguduste nimekirjast kuni kolm omale südamelähedasemat välja valida ning oma tagastatav tulumaks tervikuna või osaliselt neile annetada," selgitas piiskop.

Viilma sõnul on Eesti inimesed hakanud viimastel aastatel lahkemalt annetama. "Puudust kannatavate laste, hüljatud lemmikloomade, vähihaigete, lastekodulaste, kodutute, kristliku hoolekande, pühakodade taastamise-rajamise heaks, samuti muuks heategevaks otstarbeks on paljud inimesed valmis andma aastas kümneid, sadu ja isegi tuhandeid eurosid," kinnitas ta.

Nõnda kogutakse imeväikeste toetusavaldustega, püsiannetuste ja korjandustega aastas kokku miljoneid eurosid selleks, et astuda välja saajate ringist andjate hulka, lisas Viilma.

"Tegelikult on see jõukohane kõigile. Keegi meist ei ole kunagi nii vaene, et me ei saaks ligimese heaks enam midagi omalt poolt anda," sõnas peapiiskop. "Paljud meist saavad olla selles heategevuses osalised, et muuta Eesti elu oluliselt paremaks ja paljud-paljud inimesed rõõmsamaks. Kutsun kõiki, kellel on võimalus oma tulumaks tagasi saada, muutma oma tuludeklaratsiooni annetuste kaudu heategude deklaratsiooniks," märkis Urmas Viilma oma pöördumises.